Pronađi članak:

20. 3. 2023.

Muškarci i žene imaju azličite preferencije pri odabiru modela iPhone-a



Nije tajna da se muškarci i žene razlikuju u mnogo stvari, pa tako i u odabiru telefona. Prema novom izveštaju kompanije za istraživanje tržišta, Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), muškarci će kod kupovine iPhone-a najčešće izabrati Pro model, dok će žene radije kupiti onaj obični.

"Našli smo suptilne, ali ipak značajne razlike u posedovanju iPhone-a između muškaraca i žena. U meri u kojoj postoji moda na tržištu pametnih telefona, polne razlike u preferencijama modela, ne bi nas trebale iznenaditi. Ukratko, muški kupci obično biraju skuplje, premium modele iPhone-a", objašnjavaju istraživači CIRP-a.



Naime, prema uzorku svih kupaca iPhone-a u 2022. u SAD-u, 12 posto žena kupilo je iPhone 14 ili iPhone 14 Plus, dok se na te modele odlučilo 8 posto muškaraca. S druge strane, 41 posto muškaraca prošle godine je odabralo Pro ili Pro Max verzije iPhone-a 13 i iPhone-a 14, dok je isto to učinilo 33 posto žena.

Polovi su, ipak, više usklađeni kada je reč o posedovanju starijih iPhone-a. Tako, na primer, 37 posto muških i ženskih korisnika ima iPhone 12 i iPhone 13 u osnovnoj ili mini varijanti. Kad je reč o najjeftinijem iPhone SE modelu, njega koristi 7 posto muškaraca i žena.

Nije tačno poznato zašto postoji razlika između muškaraca i žena kod odabira iPhone-a, a kako navode iz CIRP-a, to ni ne žele otkriti.

"Nećemo istraživati šira rodna pitanja o motivaciji iza izbora iPhone-a. Naša baza podataka ne bavi se egom, tehnološkom udobnošću, navikama snimanja selfija ili problemima sa veličinom ruke u vezi sa odabirom telefona. Takve spekulacije prepuštamo čitaocima“, napominju iz CIRP-a.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: