Pronađi članak:

27. 3. 2023.

Dynamic Island na iPhone 15 seriji donosi nešto novoNajpoznatiji Apple analitičar Min Chi Kuo najavljuje promene u Dinamičkom ostrvu nadolazeće iPhone 15 serije telefona. Evo o čemu je reč.

Implementacijom Dinamičkog ostrva na iPhone 14 Pro i 14 Pro Max, Apple je selfie kameru i Face ID umesto u urez u ekranu smestio u dva otvora.Slušalicu poziva odnosno drugi od dva zvučnika smestio je uz samu gornju ivicu uređaja, a senzor blizine niže ispod ekrana.

Taj senzor blizine iPhone od onog originalnog na ovamo koristi kako bi isključio ekran kad ga prislonite na uho, ne uključuje ekran na obaveštenja dok je u džepu, a na iPhone 14 Pro modelima u džepu isključuje i AlwaysON ekran, kako bi uštedeo na bateriji.

Neki su Android brendovi (čitaj Xiaomi) u zadnje vreme hardverski senzor blizine zamenjivali virtuelnim, softverskim ali u pravilu se nije pokazalo kao dobro rešenje.

U svakom slučaju Kuo sad najavljuje da će Apple iPhone 15 seriju opremiti novim, izgledno još efikasnijim senzorom blizine kompanije IQE.

Umesto pod ekran kao na iPhone 14 Pro i 14 Pro Max, smestiće ga unutar Dinamičkog ostrva, koji se vizualno neće uočljivo menjati.

Podsetimo, prema neslužbenim informacijama, kompletna iPhone 15 serija će dobiti Dinamičko ostrvo, a Pro modeli bi trebali da dobiju titanijumski okvir, periskopsku telefoto kameru i novi A17 Bionic pogonski čip i više RAM-a.

Zbog svega toga i cene će ići gore i to izgledno, značajno.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: