Pronađi članak:

6. 5. 2023.

Ako iPhone ne pređe na USB-C, biće zabranjen u EUEvropska komisija donela je nedavno uredbu kojom se propisuje obveza ugradnje USB-C ulaza u sve mobilne telefone koji će se prodavati na EU tržištu. Apple je već dao naslutiti da će se pokoriti ovoj regulativi, s obzirom na to da im se ne isplati proizvoditi iPhone sa različitim ulazima za različite delove sveta, a EU tržište im je jedno od najvećih i ključno.

Međutim, pojavile su se spekulacije kako bi Apple mogao dodatno zaraditi ograničavanjem USB-C ulaza na sopstvene ili licencirane kablove i adaptere, što bi uklonilo mnoge treće proizvođače opreme. Poverenik za unutrašnju trgovinu EU Thierry Breton upozorio je Apple da će svaki pokušaj izbegavanja regulative rezultirati zabranom prodaje iPhone-a na EU tržištu.Uprkos tome, Apple ne mora ugraditi USB-C utor u iPhone 15 seriju, koja još uvek može ostati na Lightning-u, kao i iPhone 16 sledeće godine, jer je rok koji je postavila EU komisija prilično rastezljiv, pa sve zemlje članice ovaj zakon moraju da ratifikuju do kraja 2024. godine. To znači da će tek iPhone 17, koji dolazi 2025. godine, morati da koristi USB-C ulaz.

Uprkos tome što Apple često odugovlači sa pokoravanjem regulativama koliko god može, mnoge glasine i procureli renderi sugerišu da će iPhone 15 na kraju ipak doći sa USB-C standardom. Videćemo hoće li se to zaista i dogoditi i hoće li ga u potpunosti prilagoditi zahtevima EU regulatora kad nova serija bude službeno predstavljena u septembru.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: