Pronađi članak:

31. 7. 2023.

iPhone 15 Pro Action tipka navodno donosi čak devet funkcija



Apple će u septembru na jesenjem događaju predstaviti sledeću generaciju iPhone 15 serije. Novi modeli će biti naslednici trenutnih iPhone 14 modela. Postoje mnoge procurele informacije i glasine o iPhone 15 seriji koje otkrivaju dinamična ostrva na svim modelima, povećane baterije, prelazak na USB-C port i još mnogo toga. Sada, detaljno istraživanje četvrtog beta izdanja iOS 17 koda otkrilo je neke zanimljive detalje. Pročitajte više u nastavku.

Apple je poslednjih 16 godina koristio tradicionalno dugme za isključivanje zvuka na iPhone modelima. Postojale su spekulacije da bi kompanija mogla da ga zameni posebnim tasterom pod nazivom "Action" taster. Taj taster se takođe nalazi na Apple Watch Ultra. Procurile futrole za iPhone 15 Pro Max su takođe otkrile manju izrezanu površinu za taster u odnosu na izrez za prekidač za isključivanje zvuka.



Tim sajta MacRumors je pronašao devet različitih slučajeva upotrebe "Action" tastera u četvrtom beta izdanju iOS 17 koda. Korisnici će dobiti mogućnost prilagođavanja različitih funkcija. Evo liste mogućnosti prilagođavanja:
  • Brz pristup funkcijama pristupačnosti poput VoiceOver, Assistive Touch, Zoom i drugih
  • Pristup prečicama koje su korisnici kreirali
  • Tih režim koji će isključiti sve zvukove jednim dodirom
  • Pokretanje aplikacije kamere i omogućavanje korisniku da fotografira ili snimi video jednim pritiskom
  • Aktivacija ili deaktivacija režima fokusiranja
  • Uključivanje ili isključivanje blica
  • Aktivacija aplikacije za uvećavanje
  • Pokretanje aplikacije za prevodjenje i započinjanje razgovora ili prevodjenja teksta jednim pritiskom
  • Pokretanje ili zaustavljanje snimanja audio beleške
 Sve navedene funkcije će najverovatnije biti aktivirane jednostavnim dodirom "Action" tastera. Ako se ova informacija zaista pokaže tačnom, to će biti korisna promena u odnosu na taster za isključivanje zvuka koji inače ograničava upotrebu. Takođe, ostaje da se vidi da li će Apple "Action" taster uvesti samo za Pro varijante ili će ga učiniti dostupnim i na verzijama koje nisu Pro.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: