Pronađi članak:

21. 8. 2023.

Apple isplaćuje i do 90 dolara korisnicima na osnovu tužbe zbog problema sa baterijom



Apple se suočava s tekućom sudskom tužbom poznatom kao "Batterygate" tužba, u kojoj su korisnici tužili kompaniju nakon što su se suočili s problemima s usporavanjem performansi na uređajima nakon ažuriranja iOS-a. Tužba je možda postigla nagodbu, prema kojoj će Apple uskoro isplatiti novac svojim otprilike 3 miliona vlasnika iPhone uređaja koji su podneli zahtev.

Šta je Batterygate tužba?


Za one koji nisu upoznati, korisnici iPhone-a su počeli da se suočavaju s problemima usporavanja performansi na svojim telefonima nakon ažuriranja iOS-a 2017. godine. Apple je odgovorio priznavši da se performanse iPhone uređaja usporavaju kako baterija degradira. Pošto korisnici nisu bili obavešteni o tome pre kupovine, korisnici iPhone-a su tužili kompaniju zbog nedostatka transparentnosti u vezi s promenama u performansama uređaja. Osećali su se prisiljenima da kupe najnoviji iPhone kako bi imali stabilne performanse i trajanje baterije. Ovo je kasnije nazvano "Batterygate Lawsuit".



Ko je kvalifikovan za zahtev?


Vlasnici iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus i prvog generacijskog iPhone SE uređaja koji koriste iOS verziju 10.2.1 ili noviju, a koji su podneli zahtev 2020. godine, biće eligible za kompenzaciju.

Koliko Apple plaća?


Za one koji se pitaju, iznos koji će kompanija isplatiti otprilike 3 miliona pojedincima koji su podneli zahtev biće oko 65 dolara svakom. Može biti i veći, čak do 90 dolara, zavisno o broju podnetih zahteva.

Još uvek nije jasno kako će ljudi dobiti novac iz nagodbe ili kada mogu očekivati da ga prime. Moraćemo sačekati da Apple izda zvaničnu izjavu. Ostanite u toku.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: