Pronađi članak:

28. 9. 2023.

Apple predstavio iPhone 15 Pro i Pro Max



Apple je predstavio svoju najnoviju seriju iPhone 15, koja uključuje četiri modela - obični iPhone 15 i 15 Plus, manji iPhone 15 Pro i Pro Max. Svi oni donose određene promene, a najznačajnija se smatra uvođenje USB-C porta. Međutim, Pro modeli su obogaćeni dodatnim novim funkcijama, o kojima ćemo razgovarati u ovom postu.

iPhone 15 Pro i Pro Max modeli za ovu godinu donose nekoliko značajnih promena u dizajnu. Najvažnije promene se odnose na kvalitet izrade. Apple je za izradu njihovih kućišta koristio novi titanijumski materijal umesto dosadašnjeg nerđajućeg čelika. U poređenju sa čelikom, titanijum ima nekoliko prednosti - mnogo je jači i lakši. Na prednjoj strani oba iPhone 15 Pro i Pro Max modela nalazi se dinamički otok (Dynamic Island) koji sada može izvoditi više trikova.



Još jedan zanimljiv dodatak je taster za akciju (Action button) koji zamenjuje tradicionalni prekidač za isključivanje zvuka. Ovaj taster može obavljati uobičajene funkcije prekidača za isključivanje zvuka, ali ga je takođe moguće konfigurisati da izvršava niz komandi kao što su pokretanje kamere, pozivanje prečica ili funkcija pristupačnosti, započinjanje govorne beleške i još mnogo toga.

iPhone 15 Pro i Pro Max zadržavaju svoje OLED ekrane od 6,1 i 6,7 inča, ali ekrani su svetliji, imaju efikasnije LTPO kontrolere i tanke ivice. Oba uređaja dolaze sa adaptivnim refresh rate-om (ProMotion) i Always-on displejem.



Za razliku od svojih običnih verzija, iPhone 15 Pro i Pro Max dobijaju novi A17 Bionic čip. To je prvi mobilni SoC izgrađen na 3nm procesu i donosi poboljšanje u obradi i efikasnosti. Ima 6-jezgarni procesor i 6-jezgarnu GPU - 1 dodatnu jezgru u odnosu na grafiku u A16 čipu. Dobijate 8 GB RAM-a sa mogućnošću do 1 TB interne memorije.



iPhone 15 Pro i Pro Max dobijaju unapređenu glavnu kameru od 48MP IMX803 sa poboljšanim performansama pri slabom osvetljenju. Telefoto objektiv na Pro Max modelu ima optički zum od 5x pri fokalnoj dužini od 120mm.

Što se tiče baterija, iPhone 15 Pro Max modeli dolaze sa unapređenim baterijama. Oba uređaja se pune putem USB-C porta, koji takođe podržava prenos podataka brzine do 10 Gbps sa opcionalnim USB3 kablom. Oba uređaja rade na iOS 16 operativnom sistemu.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max biće dostupni u četiri boje: crna titanijum, bela titanijum i plava titanijum. iPhone 15 Pro počinje od 999 dolara, dok iPhone 15 Pro Max počinje od 1.199 dolara. Pro model će početi sa 128 GB prostora za skladištenje, dok će iPhone 15 Pro Max biti ponuđen sa baznim prostorom od 256 GB.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: