Pronađi članak:

7. 10. 2023.

Apple izbacio iOS 17.0.3 update koji rešava problem pregrevanja iPhone-a 15 Pro i Pro Max



Apple je juče objavio iOS 17.0.3, što je, kako samo ime kaže, veoma mali inkrementalni update za iOS 17. Međutim, ako imate iPhone 15 Pro ili iPhone 15 Pro Max, onda je ovo ono što ste čekali - ažuriranje koje treba odmah instalirati.

Da, ovo je ono koje treba da reši probleme sa pregrevanjem koje je dosta ljudi prijavilo na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max od kako su ovi uređaji lansirani. Prošle nedelje, Apple je konačno priznao probleme nakon brojnih online izveštaja i obećao da će buduće softversko ažuriranje popraviti uzrok pregrevanja.



Ovo je to ažuriranje. U međuvremenu, Apple je takođe sarađivao sa developerima određenih aplikacija, poput Instagrama i Ubera, koje su "preopterećivale" A17 Pro čipset koji koriste ova dva telefona, što je dovodilo do problema sa raspršivanjem toplote. Pretpostavlja se da će neke od najgore pogođenih aplikacija takođe uskoro dobiti ažuriranja kako bi ispravile svoje ponašanje.

Ažuriranje koje se sada distribuira, a ima oznaku izgradnje 21A360, takođe rešava ranjivost u jezgru koja bi omogućila napadaču da stekne privilegije sa povećanim pravima. Apple tvrdi da je ovo propust koji je iskorišćen u iOS 16.6 i ranijim verzijama. Dakle, čak i ako nemate iPhone 15 Pro ili iPhone 15 Pro Max, preporučljivo je ažurirati što je pre moguće. Napomena da se iPadOS 17.0.3 takođe distribuira, ali sadrži samo sigurnosno popravku.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: