Pronađi članak:

29. 9. 2023.

Apple upozoravaja kupce: Ne koristite Android USB-C kabloveApple nedavno je predstavio svoju iPhone 15 seriju s raznim unapređenjima, a značajna promena je usvajanje univerzalnog Type-C interfejsa za sve modele. Ovaj korak pozitivno je dočekan od strane potrošača jer se uklapa u vodeći trend kod Android telefona, omogućavajući korisnicima upotrebu jednog kabla za više uređaja. Osim toga, međuplatformsko deljenje baterije između Androida i iPhone-a sada je stvarnost, dodatno poboljšavajući korisničko iskustvo.

Međutim, nedavni izveštaji iz Kine sugerišu da određene Apple prodavnice upozoravaju da ne koristite Android punjačke kabele sa novim iPhone 15, navodeći potencijalne probleme sa pregrevanjem.

Ova upozorenja došla su do javnosti kada je Apple ekskluzivna prodavnica u Foshanu, provincija Guangdong, savetovala korisnike da ne koriste Android USB-C kablove za punjenje iPhone-a 15. Prodavnica je istakla razlike u rasporedu pinova na interfejsima, sugerirajući da bi upotreba Android kabla mogla dovesti do pregrevanja zbog nešto manjeg razmaka između 9-pinskih i 11-pinskih konektora.Čini se da ovo upozorenje nije ograničeno samo na jednu prodavnicu, jer postoje izveštaji koji ukazuju da su i druge Apple ekskluzivne prodavnice izdale slična upozorenja.

Kritičari su izrazili zabrinutost da bi ovi saveti mogli biti pokušaj Apple-a da podstakne kupovinu svojih zvaničnih punjačkih kablova, koji su često znatno skuplji od onih koje nude proizvođači Android uređaja.

Ovo je izazvalo kontroverzu i spekulacije o tome da li je upozorenje zaista motivisano brigom za sigurnost uređaja ili je to strateški potez da se povećaju prodaje Apple-ovih ekskluzivnih dodataka.

Trenutno, Apple nije izdao zvanično saopštenje koje bi razjasnilo njegov stav o upotrebi Android punjačkih kablova sa iPhone 15 serijom. Ova situacija postavlja pitanje o kompatibilnosti punjačkih kablova, uprkos usvajanju univerzalnog USB-C interfejsa.

Nedostatak jasnoće u vezi sa upotrebom kablova drugih proizvođača naglašava važnost jasnih smernica od strane Apple-a kako bi se sprečila moguća oštećenja uređaja i osigurala sigurnost potrošača.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: