Pronađi članak:

27. 10. 2023.

Najbolja nova Apple Watch funkcija sada je dostupna svimaSa novim ažuriranjem watchOS 10.1, vlasnici Apple Watch serije 9 i Apple Watch Ultra 2 sada imaju pristup najinteresantnijoj funkciji ovih pametnih satova.

Sa današnjim ažuriranjem watchOS 10.1, vlasnici Apple Watch serije 9 i Apple Watch Ultra 2 sada imaju pristup najinteresantnijoj funkciji ovih pametnih satova: Double tap, koji donosi upravljanje putem dvostrukog dodira palcem i kažiprstom. Ovo je pametan način interakcije sa nosivim uređajem kada vam je druga ruka zauzeta. To je bilo glavno obeležje inače skromnog ažuriranja ove linije.

Kako Macrumors piše, ova funkcija je inicijalno bila dostupna beta test korisnicima ranije ovog meseca i sada je dostupna svima sa kompatibilnim hardverom.Važno je napomenuti da je ova funkcija bazirana na AssistiveTouch, opciji pristupačnosti koja je već neko vreme dostupna korisnicima Apple Watch uređaja. Takođe, nova verzija ima svoje primene u oblasti pristupačnosti.

Double tap na Apple Watch sat stiže zahvaljujući Neural Engine S9 čipu U trenutnom obliku, Dvostruko kucanje postalo je moguće zahvaljujući ažuriranjima Neural Engine čipa S9. Ova funkcija je dizajnirana za različite zadatke, uključujući listanje obaveštenja u Smart Stack-u, zaustavljanje i nastavljanje tajmera i štoperica, odgađanje alarma, puštanje i pauziranje muzike te uključivanje i isključivanje bliceva.Evo punog spiska, prema Apple-u:
 • Otvaranje Smart Stack-a sa bilo kojeg Watch face-a i listanje widgeta u steku
 • Odgovaranje na pozive i prekidanje poziva.
 • Pregledanje poruka iz obaveštenja, listanje dužih obaveštenja uz dodatno dvostruko kucanje, odgovaranje putem dikatacije i slanje poruka.
 • Pauziranje, nastavljanje i završavanje tajmera.
 • Zaustavljanje i nastavljanje štoperice.
 • Odgađanje alarma.
 • Puštanje i pauziranje muzike, podcasta i audio knjiga.
 • Prelaz na novi prikaz nadmorske visine u aplikaciji Kompas.
 • Fotografisanje sa iPhone-a pomoću Camera Remote u aplikaciji Kamera.
 • Pokretanje ili zaustavljanje automatskih podsetnika za vežbanje.
 • Obavljanje osnovne radnje iz obaveštenja, kao što je odgovaranje na dolaznu poruku iz aplikacije za razmenu poruka i odgađanje podsetnika, uključujući one od trećih strana.


Aplikacija prioritetno bira ono što Apple Watch smatra najrelevantnijim za način na koji trenutno vršite interakciju sa uređajem. Na primer, ako stigne poziv, prioritet će biti taj poziv. Trenutno nema API-ja za ovu funkciju, pa je funkcionalnost ograničena kada su u pitanju aplikacije trećih strana.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: