Pronađi članak:

29. 11. 2023.

Apple upozorava korisnike koji pune telefon dok spavaju



Punjenje iPhone uređaja preko noći dok spavate nije neuobičajeno, ali Apple je objasnio zašto bi to moglo da bude loša ideja. Kompanija je upozorila korisnike da budu oprezniji pri punjenju iPhone telefona.

Iako ima smisla napuniti ga tokom noći kako biste se probudili s potpuno napunjenom baterijom, Apple ima savet za one koji su navikli da telefonom napune dok spavaju.



Nemojte se brinuti, Apple ne kaže da u potpunosti ne punite telefon preko noći, već ističe da morate biti sigurni da punite iPhone u sigurnom okruženju - posebno onom koje se neće pregrevati.

Pa ako ste ikada zaspali dok listate Instagram ili TikTok, trebalo bi da pročitate najnovije korisne smernice.

U 'Važnim informacijama o bezbednosti za iPhone' na Apple veb stranici, možete naći puno stvari koje biste trebali, ili ne biste trebali, da radite.

Na primer, preporučuje se da držite iPhone, kabl za punjenje, adapter i bilo koji punjač (uključujući bežični) na dobro provetrenom mestu - kada su u upotrebi i/ili tokom punjenja.

Odeljak takođe pominje specifične smernice oko kabla za punjenje i priključka, navodeći da biste trebali "izbegavati produžen kontakt kože sa kablom za punjenje i priključkom kada je kabl povezan sa izvorom napajanja jer može izazvati nelagodnost ili povredu".

Trebali biste izbegavati spavanje ili sedenje na kablu za punjenje ili priključku - i uvek biste trebali biti svesni gde vam je telefon kada zaspite.

Apple kaže: "Koristite zdrav razum da biste izbegli situacije u kojima je vaša koža u kontaktu sa uređajem, njegovim adapterom ili bežičnim punjačem kada rade ili su povezani sa izvorom napajanja tokom dužih perioda.

"Na primer, nemojte spavati na uređaju, adapteru ili bežičnom punjaču, ili ih stavljati pod jorgan, jastuk ili pod vaše telo, kada su povezani na izvor napajanja.

"Držite svoj iPhone, adapter i bežični punjač na dobro provetrenom mestu kada su u upotrebi ili se pune. Posebno budite oprezni ako imate fizičko stanje koje utiče na vašu sposobnost prepoznavanja toplote na telu."

Nadam se da će ovi korisni saveti pomoći ljudima da mirnije spavaju i da se probude odmorni i, hm, puni energije.

Jer, iako možda mislite da je malo verovatno da ćete zaspati i da će se telefon pregrejati i izazvati požar, nije.

Vatrogasac iz Kent Fire Rescue je na TikToku upozorio na opasnosti punjenja telefona preko noći.

Govoreći na ovoj društvenoj mreži, upozorio je: "Dobijamo puno pitanja ovde u Kent Fire Rescue-u o tome zašto ne biste trebali puniti telefone preko noći. Evo zašto.

"Prvo: ne možete osetiti ništa dok spavate, pa ako počne da gori, vatra vas neće probuditi.

"Drugo: potrebna su samo tri udaha da vas onesveste.

"Treće: mnogi ljudi imaju jeftine ili neispravne punjače za telefone, pa čak i originalni su poznati da izazivaju požare.

"Ako možete, savetujemo vam da punite telefon kada ste budni i prisutni iz perspektive vatrogasne službe. Mnogo je sigurnije."



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: