Pronađi članak:

17. 3. 2015.

Znate li zašto Appleov sat uvek pokazuje isto vreme?



Pre velikog otkrivanja Apple je tokom reklamne kampanje za Apple Watch predstavio vizuelne prototipove satova na kojima je sajdžijskom tradicijom, uviek zabeleženo isto vreme, u Appleovom slučaju to je 10:09.

Kako je svaki potez kompanije posmatran kroz lupu, tako su nastale dve teorije zašto baš taj termin, a ne neki drugi.



Prema jednoj, to je Appleova interna pošalica kojom poručuje da su brži od konkurencije, odnosno kompletne industrije satova, koja tradicionalno kazaljke i brojke postavlja na oko 10:10 (Rolex 10:10:31, TAG Heuer 10:10:37, Timex 10:09:30) radi preglednosti glave sata i vidljivosti logotipa.

Prema drugoj, koju je skovao bloger Dave Mark, specijaliziran za praćenje Appleovih proizvoda, radi se o konačnoj demonstraciji dizajnerskog perfekcionizma koji obeležava brend. Naime, 10:10 prekrivanjem broja 2 postiže slabiju ugodnu simetriju oka nego što to čini 10:09.

Značenje je sigurno negde s obzirom da je Apple potvrdio da je prikaz 09:41 vremena na reklamnim materijalima za iPhone posveta trenutku kada ga je Steve Jobs 2007. prvi put predstavio svetu.

Dok Apple ima 10:09 na svom satu, na HTC-ovim je uređajima minuta manje. A iz te su kompanije još davno rekli kako ekrani s analognim prikazom u tom trenu imaju najviše uključenih digitalnih segmenata, što osigurava proveru radi li sve kako treba. Uz to, na analognim satovima u tom trenutku kazaljke su u savršenoj simetriji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: 24sata.hr

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: