Pronađi članak:

8. 4. 2015.

Nova 4G (LTE) tehnologija je stigla kod nas! Uslovi, aktivacija, pokrivenost...



Kao što smo nedavno najavili, od aprila je 4G (LTE) tehnologija dostupna i kod nas od strane sva tri operatera mts, Telenor i VIP.

4G (ili LTE; Long Term Evolution) mreža je mreža nove generacije. Ona pruža potpuno novo korisničko iskustvo. Osim boljeg kvaliteta, obezbeđuje bržu i pouzdaniju internet konekciju. Ona obezbeđuje znatno veće brzine protoka, a time i kvalitetniji pregled video, HD i 4K video prikaza.



Definitivno ćete osetiti razliku dok surfujete, gledate video sadržaje, preuzimate aplikacije ili igrate igrice koristeći 4G na Vašem mobilnom uređaju.


Korisnici iPhona mogu da uživaju u brzinama do 150Mbps za download i upload u toku surfovanja, strimovanja muzike, obavljanja video poziva itd.

iPhone 6 omogućava VoLTE (Voice over LTE) tehnologiju koja predstavlja visoko kvalitetne pozive. A uz simultan voice i data LTE možete surfovati u toku razgovora.

USLOVI:

Da biste koristili 4G mrežu potrebno je da imate uređaj koji podržava 4G tehnologiju (vidi tabelu ispod koji iPhone modeli podržavaju 4G) i da od vašeg operatera zatražite novu besplatnu uSIM karticu koja je kompatibilna sa 4G mrežom.

AKTIVACIJA:

Na svom iPhonu uključujete 4G odlaskom u Settings/ Cellular/ Voice pa štiklirate LTE, a iznad uključite Cellular Data.

iPhone modeli koji podržavaju 4G tehnologiju:


MAPE POKRIVENOSTI:


Do kraja godine planira se povećanje pokrivenosti 4G mreže u Srbiji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: