Pronađi članak:

5. 10. 2016.

Google predstavio svoj prvi pravi pametni telefon — Pixel



Na konferenciji za novinare u San Franciscu, Google je predstavio svoj prvi pametni telefon — Pixel.

Iako se već danima najavljivao ovaj uređaj, pa je procurilo i dosta informacija o Pixelu, sada su stvari zvaniče. Naime, Googleov prvi pravi pametni telefon, koga su u potpunosti napravili u samoj kompaniji ‘iznutra i spolja’, nosi ime Pixel i dolazi u dve dimenzije 5 inča i 5.5 inča.




Uređaj je izrađen od unibody aluminijumskoj kućišta i poliranog stakla. Na prednjoj strani se nalazi HD AMOLED ekran, dok se ispod ‘haube’ nalazi Qualcomm Snapdragon 2x procesor s četiri jezgra na 1.6GHz, 4GB RAM-a, čitač otisaka prstiju, 32 ili 128GB interne memorije, USB Type-C i za razliku od Appleovog iPhonea 7 — 3.5 mm jack za slušalice.

Ključna stvar ovog uređaja je kamera kojom se Google hvali kako ne štrči van kućišta, što se naravno odnosilo na Samsung i Apple, i kako je ovo ‘najbolja kamera ugrađena u pametni telefon ikada’. Bez obzira na Googleove reči hvale, prvo treba pričekati testove koji će pokazati koliko je zapravo Googleova kamera dobra naspram najvećih konkurenata Applea i Samsunga.

Osim kamere, Pixel ima i vrlo dobro rešen video i dolazi s predinstaliranim softverom za stabilizaciju videa koje prema, promotivnom videu, izgleda prilično dobro. Za sve Pixel korisnike, Google je ponudio i beskonačno prostora za sve slike u full rezoluciji i video snimke u 4K koje možete uploadivati na Google Cloud.



Dalje, Pixel je prvi pametni telefon koji će imati ugrađen novi Google Assistant, sa veštačkom inteligencijom koji se pokazao kao vrlo dobar.

Uređaj dolazi u tri boje, ‘Quite Black’, ‘Really Blue’ i ‘Very Silver’. Uređaj će od danas biti dostupan u određenim zemljama (naravno bez nas i naših suseda) po ceni od 649 dolara.

Iako je Google poprilično kasno ušao na tržište pametnih telefona, vreme će pokazati koliko će ljudi biti zainteresovani da kupe njihov novi uređaj koji ne nudi ništa spektakularno naspram konkurencije. Dizajn je moderan, ali od Googlea se ipak očekuje malo više, barem prema našem ukusu.

Sve u svemu, Google je ponovo zakoračio u jedan novi svet u kojem će morati da se bori protiv starosedeoca Samsunga i Applea.



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: