Pronađi članak:

6. 10. 2016.

Tri nedelje nakon objave, iOS 10 već na više uređaja nego iOS 9



Tri nedelje nakon objave, iOS 10 već na više uređaja nego iOS 9
Svega tri nedelje nas dele od kako je Apple omogućio iOS 10 na uređajima, a kompanijin najnoviji operativni sistem je po učešću već prevazišao prethodnu iOS 9 verziju. Apple iOS 10 je sada instaliran na gotovo 60 procenata svih iOS uređaja, a aktivan je na više od polovine iPhone modela u Americi. Pre samo 10 dana iOS 10 se nalazio na 34% uređaja.

Jedan od ključnih razloga ovako brzog prihvatanja iOS 10 operativnog sistema jeste njegova dostupnost, jer ga je Apple omogućio lako pristupačnim na svim kompatibilnim iPhone i iPad uređajima u isto vreme. Apple je bio sposoban da korisnicima širom sveta omogući preuzimanje i instaliranje platforme, slično kao što je to učinio i prethodni put sa iOS 9 verzijom.




Od velike je pomoći bila i objava novog hardvera koji u potpunosti koristi prednosti koje donosi novi softver. Novi iOS 10 svakako nije došao bez problema (Apple je nedavno objavio novi build sa određenim zakrpama i ispravkama), ali ovo je daleko prevaziđeno novim funkcijama koje OS donosi. Tu je nova Messenger aplikacija sa stikerima, vidžeti za lock screen, poboljšano Siri iskustvo, nova Music aplikacija i još dosta toga.

Podaci pokazuju da je tokom prve nedelje oktobra iOS 9 pao ispod 40% učešća, dok sve ostale iOS verzije kombinovano imaju ispod 10%.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: