Pronađi članak:

21. 2. 2017.

Apple se priprema za tehnologiju prepoznavanja lica



Nismo uspeli ni da razmotrimo glasinu o tehnologiji prepoznavanja lica, koja bi mogla biti na idućem iPhone-u umesto ili uz tehnologiju prepoznavanja otiska prsta, a čini se kako smo već dobili potvrdu. Apple možda kupuje izraelsku kompaniju koja će razviti ovu tehnologiju.

Najefikasniji i najjednostavniji način ubrzavanja istraživanja i razvoja je kupovina manje kompanije, koja se bavi određenom tehnologijom, i simbioza njihovog znanja sa vašim znanjem. Apple je zasigurno pobornik ove metode. Poslednjih godina su kupili dosta manjih kompanija, a njihovu tehnologiju su koristili za svoje proizvode. Primer ovakvog razvoja je Siri. Finansijsko-analitička web stranica Calcalist objavila je vest o novoj kupovini, i ovog puta je reč o kompaniji pod imenom RealFace.




Ne bi nas začudilo da je to istina, jer RealFace radi na vrsti prepoznavanja lica o kojoj je bilo glasina u zadnjih nekoliko nedelja, i koje su uglavnom bile vezane za primenu na iPhone-u. Da li je to dobra ili loša vest, odlučite sami; mi nismo bili presrećni kada smo čuli vest o ovoj funkciji.



Mala izraelska kompanija je relativno nova na tržištu. Adi Eckhouse Barzilai i Aviv Mader osnovali su je 2014. godine. Uprkos tome što je kompanija relativno mlada i činjenici da imaju samo 10 zaposlenih, uspeli su dostići vrednost od milion dolara, iako nema preciznih podataka o njenim finansijama. Nijedna strana nije potvrdila kupovinu, ali web stranica RealFace-a je postala nedostupna, što je uobičajen korak nakon što Apple kupi kompaniju.

Pitanje koje se postavlja je kako će Apple iskoristiti kupljeno znanje. Iako je jasno kako bi se tehnologija mogla koristiti za biometričku identifikaciju, to nije sve na čemu je kompanija radila. Njihova aplikacija za iPhone, Pickeez, mogla je odabrati najbolju fotografiju korisnika sa njihovih profila na društvenim mrežama, pomoću algoritma prepoznavanja lica. Takva upotreba ima više veze sa novom funkcijom koju je Apple predstavio u okviru iOS 10 u aplikaciji Photos, uz pomoć koje možete pronaći ljude na fotografijama zahvaljujući prepoznavanju lica.

Promotivni materijal je još uvek dostupan na internetu, iako web stranica nije dostupna. Ali, ovaj materijal takođe demonstrira kako je kompanija više zainteresovana za korišćenje pomenute tehnologije u okviru aplikacija. Takođe je moguće kako će Apple iskoristiti znanje RealFace-a u oba područja.

Pročitaj još:





Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: