Pronađi članak:

12. 5. 2017.

[UPUTSTVO] Kako svoj iPhone uređaj i kameru održati čistim?



Postoji mnoštvo razloga zbog kojih je vrlo važno da se kamera na iPhone-u redovno neguje i čisti. Na taj način biste istovremeno svoj mobilni telefon održali čistim, a i pravili bi bolje fotografije. U ovom tekstu vam dajemo par saveta koji mogu da vam pomognu kako da što bolje i efikasnije očuvate objektiv na vašem telefonu, da bi i same fotografije bile bolje.




Mnogo je faktora koji utiču na to kako će objektiv „uhvatiti“ fotografiju. Nekada može da se dogodi da snimite mutnu fotografiju vrlo lošeg kvaliteta, a ponekad razlog može problem sa fokusom. Nema razloga da budete zabrinuti zbog toga ili da nosite telefon u servis na popravku. Najpre proverite u kakvom je stanju vaša kamera. Ako vam se ne čini da je oštećena ili izgrebana, budite uvereni da ona nije uzrok nekvalitetnih fotografija. Međutim, ako uspete da uočite sloj nečistoće ili otiske prstiju na samoj kameri, krajnje je vreme da je dobro očistite.



Iako nije pravilo, prljavština na kameri, može loše uticati na kvalitet fotografije. Takođe, važno je istaći da se na staklu koje prekriva objektiv nalazi dodatan sloj hemijske zaštite, koji se vremenom može zamutiti ili istrošiti. Iz tog razloga nije najpametnije brisati kameru o pantalone, grebati je oštrom žicom za sudoperu ili je brisati jakim hemikalijama. Najbezopasnija metoda čišćenja kamere uključuje alkohol ili sirće u kombinaciji sa krpom od mikrofibera, koje bez obzira na sve treba koristiti u što manjim količinama. Dovoljno je da samo nežno obrišete površinu kamere. Negativna strana ovih tečnosti je njihov neugodan miris. Ako se, ipak, odlučite za vodu, najbolje je da koristite destilovanu. Idealno rešenje je pomešati destilovanu vodu sa malo alkohola.

Kada već čistite kameru, najbolje je da u tom slučaju očistite čitav uređaj. Ako imate masku, prvo je skinite, a zatim čitavu površinu telefona prebrišite krpom od mikrofibera. Apple-ov zvanični stav je da izbegavate da čistite uređaje bilo kakvim sredstvima za pranje prozora. Najvažnije je da prilikom čišćenja vodite računa da tečnost ne uđe u ulaze, jer bi na taj način čitav uređaj mogao da se ošteti. Pre nego što vratite masku, dobro je očistite sa obe strane.



Nemojte da trljate ekran ili da na njega nanosite abrazivna sredstva. I ekran je prekriven posebnim zaštitim slojem koji se vremenom troši. Trudite se da svoj uređaj održite u što boljem stanju. Naravno, ne postoji najbolja metoda kojom biste dugoročno održali iPhone čistim, ali svakako da treba voditi računa. Nemoguće je uvek imati čiste ruke, pogotovo kada ste na javnom mestu, ali treba imati na umu da su čisti dlanovi pola puta do čistoće telefona. Logično je da vaš telefon koji je star 2-3 godine ne može izgledati kao da ste ga tek kupili. Zbog svakodnevnog korišćenja malo oštećenja je sasvim razumljiva i prihvatljiva pojava.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: