Pronađi članak:

15. 5. 2017.

Besplatna aplikacija nedelje za najmlađe: Little Kitten – My Favourite Cat [DOWNLOAD]



Besplatna aplikacija ove nedelje je namenjena najmlađima i radi se o simulatoru mace, pod nazivom Little Kitten – My Favourite Kitten. Nju je razvio berlinski studio Fox & Sheep, a namenjena je deci starosti između 3 i 5 godina.

Možda volite mačke, a možda čak i imate malog, četvoronogog drugara koji prede (ili ste ga imali, zavisi), ali šta ako ih ne volite? Nema ništa loše u tome, ali šta ako vam vaše dete stalno dosađuje zato što baš baš baš želi malu macu, bez obzira na sve? Pravi roditelj 21. veka će naći rešenje slično svakom drugom modernom rešenju – daće detetu tablet sa aplikacijom o mačkama. Problem rešen.






U redu, možda smo malo preterali, pošto ne želimo da napišemo ništa loše o Little Kitten, ipak je u pitanju dobro napravljena, pametna aplikacija. Apple piše sledeće o njoj:

Trenutak kada smo upoznali malu macu Mrvicu (Crumbs) u Little Kitten-u je trenutak kada smo izustili “awwww”. Preslatka mala digitalna maca pomaže deci da se igraju i istražuju kroz živahne animacije i jednostavne igrice u njenoj sobi. Kvalitet animacija nas je zapanjio, a cenimo i sat koji šalje macu na spavanje kada deca prestanu da se igraju sa njom.



Najosnovnije o igri je sledeće: Imate mačku sa kojom možete da radite puno toga. Igrajte se žmurke, pogađanja, crtajte njenom šapicom i slično. Ove mini-igre razvijaju različite sposobnost kod dece, neke se oslanjaju na reflekse, neke zahtevaju da se pronađu male razlike, neke traže razlikovanje boja, a neke su tradicionalne igre u digitalnom formatu, kao, na primer, sastavljanje slika iz više različitih delova. Za svaku uspešno završenu igru se dobija nagrada kojom možete da počastite Mrvicu, što je čini vrlo srećnom.



Na prvi pogled se primećuje da je aplikacija napravljena sa pažnjom i ljubavlju. Grafika i animacije su vrlo lepe, što dolazi sa cenom, pošto igra zauzima oko 435MB na iPhone 7. U postavkama možete podesiti sat na između 5 i 30 minuta, posle čega Mrvica ide na spavanje, poput prave mačke, čime možete ograničiti vreme koje dete provede ispred tableta ili telefona. Podešavanjima možete pristupiti kroz sliku zupčanika, nakon što rešite par jednostavnih matematičkih problema.

Little Kitten ne sadrži tekst, pa je savršen za sve mališane koji verovatno još uvek ne govore engleski. Igra ne sadrži mikrotransakcije, a sada ne morate ni da platite dva evra, koliko igra inače košta.




Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: