Pronađi članak:

2. 8. 2017.

Apple slučajno otkrio nove detalje o iPhone-u 8



Teško nam je da poverujemo šta se dogodilo juče: čini se da je sam Apple pustio u javnost veliku količinu informacija koje se tiču iPhone-a 8, iako su naporno radili na tome da stanu na kraj bilo kakvom obliku curenja podataka ( barem sa zvaničnog stanovišta).

Dobro, sećate li se kada se Tim Cook naljutio, zato što je smatrao da je razlog zbog koga je prodaja iPhone-a 7 drastično pala previše procurelih informacija i neosnovanih glasina? Ovo je logično, zato što ako znate da dobijate bolji telefon za istu količinu novca u nekoliko narednih meseci, za vas postaje nepotrebno kupovanje trenutno aktuelnog modela. Moramo da dodamo to da naredni iPhone model najverovatnije neće imati istu cenu, ali u svakom slučaju, svi su izgledi da je ove godine sam Apple najzaslužniji za puštanje poverljivih informacija u javnost.



Nakon što je na stranici The Verge objavljen članak o programeru koji je našao šematski prikaz iPhone-a 8 u kodu HomePod-a, nekolicina informacija je otkrivena o samom HomePod-u ( kao što je ekran rezolucije 272 x 340, i 1 GB RAM-a), kao i o iPhone-u 8. Sve je započelo kada je programer koji se predstavlja kao Rambo uočio firmware u HomePod-u po imenom iOS 11.0.2, kojeg Apple još uvek nije objavio. Ispostavilo se da je taj broj dve verzije ispred postojećeg sistema.




Rambo je odmah započeo traganje za novim funkcijama, i delovima koda koji bi nam mogli reći nešto više o ovogodišnjim iPhone uređajima. Ubrzo je pronašao neke nove simbole u BiometricKit-u putem izraza „Face“ (BiometricKit je sistem koji upravlja trenutnom metodom biometrijske identifikacije, Touch ID-em), ali to je bio tek početak. Nakon toga, isti izraz je bio deo koda koji je sadržao i izraz EnrollPearlID, što je zanimljivo jer postojeći sistem koristi termin EnrollTouchID prilikom očitavanje otiska prsta. Perl se odnosi na novi identifikacioni metod, a kao što je ranije rečeno, ove godine možemo očekivati skener dužice oka ili identifikaciju lica.



Rambo se nije mogao zaustaviti tu, uskoro je pronašao i izraz Pearl-D22, i odmah počeo da traži kakvo značenje ima D22. Pronašao je fajl pod imenom „Payment_glyph_phone-D22.caar“ pomoću PassKit-a. Apple koristi ekstenziju .caar za čuvanje vektorskih datoteka, pa je Rambo sačuvao sadržaj, i tako smo mi dobili šematski prikaz modela.

U kodu je otkriveno i da od ove godine više neće biti Home tastera, ali imaćemo ekran celom površinom telefona (verovatno će mnogi od vas udahnuti zbog uzbuđenja), funkciju Tap to Wake (napokon), nekoliko načina punjenja (uključujući bežično punjenje), a izvesno je da neće biti TOUCH ID-a integrisanog u ekran – barem se ne spominje ni u jednom delu koda.

Nakon čitanja o Rambovoj avanturi, ostala su nam dva moguća razloga zbog kojih se ovo dogodilo. Možda je Apple bio toliko posvećen pripremi septembarskog spektakla pa im se zbog toga dogodio najveći promašaj u istoriji kompanije. Ili su oglučili da odigraju igru, i trenutno obmanjuju sve tako da bi mogli da fasciniraju drugačijim izgledom i funcijama iPhone-a 8 (mada mislimo da se to neće dogoditi).







Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: