Pronađi članak:

27. 12. 2023.

Apple isplaćuje odštetu za korisnike Family Sharing usluge



Apple je platio 25 miliona dolara kako bi rešio grupnu tužbu u vezi sa svojom opcijom Family Sharing sadržaja, a prema informacijama sa MacRumors-a, možda imate pravo na isplatu, kako je izveštavano. Rešenje, o kojem možete pročitati na posebnoj veb stranici, proizilazi iz tužbe iz 2019. godine koja je optužila Apple da obmanjuje korisnike o aplikacijama sa kojima možete koristiti Deljenje porodičnih sadržaja.

Family Sharing je privilegija koja vam omogućava, zajedno sa do pet drugih članova porodice, da delite pretplate na Apple servise, uključujući Apple Music, Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple Card i Apple Arcade. Takođe vam omogućava da delite pretplate na aplikacije trećih strana ako je razvojni programer to dozvolio. Baš to je deo oko kojeg se vodi spor u tužbi, tvrdeći da je Apple pogrešno prikazao mogućnost deljenja pretplata za aplikacije koje nisu od Apple-a.



Kako je navedeno u tužbi, Apple "postavlja i/ili zahteva od svojih programera softvera da postave mali oglas na stranicama za sletanje njihovih aplikacija koji navodi da aplikacija podržava Deljenje porodičnih sadržaja." Međutim, tužba tvrdi da iako je Apple "bio svestan da većina pretplatničkih aplikacija ne podržava deljenje porodice", reklamirao je Deljenje porodičnih sadržaja. Prema tužbi, to je dovelo korisnike do kupovine pretplata za koje su mislili da ih mogu deliti sa članovima porodice, da bi kasnije shvatili da to nije bilo dostupno.

Iako se složio da reši spor, Apple "tvrdi da nije uradio ništa pogrešno i negira da je napravio bilo kakvo obmanjujuće prikazivanje", prema stranici sa često postavljanim pitanjima o rešenju.

Ako ste bili uključeni u grupu Family Sharing od 21. juna 2015. do 30. januara 2019. sa barem jednom drugom osobom i kupili ste pretplatu na aplikaciju treće strane putem App Store-a, možda imate pravo na isplatu. Stranica često postavljanih pitanja klase korisnika kaže da korisnici mogu dobiti do 30 dolara, zavisno o tome koliko ljudi odluči da primi isplatu.

Kvalifikovani korisnici dobiće obaveštenje putem e-pošte sa više informacija o rešenju. Ako ne dobijete obaveštenje, a smatrate da ispunjavate uslove, možete se registrovati na veb stranici grupe za tužbu tako što ćete odštampati i poslati formular poštom. Imate vremena do 1. marta 2024. da podnesete zahtev, a ročište je zakazano za 2. april 2024. kako bi se okončalo rešenje.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: