Pronađi članak:

11. 1. 2024.

iPhone 16 Pro i Pro Max navodno će doći sa manjim Dynamic Island-om i nadograđenim kamerama



Višestruki izveštaji u prošlosti su otkrili da sledeća generacija iPhone 16 serije neće doneti značajne promene. Umesto toga, Apple će se fokusirati na implementaciju veštačke inteligencije u ovogodišnje vodeće pametne telefone. Sada je YouTube kanal AppleTrack podelio detaljne promene koje dolaze na iPhone 16 Pro modelima. Takođe, pouzdani analitičar Apple-a Ming-Chi Kuo takođe potvrđuje jedan od detalja vezanih za iPhone 16 Pro varijantu.

Najupečatljiviji deo videa je da bi Apple mogao smanjiti veličinu dinamičkog otoka na iPhone 16 Pro i Pro Max modelima. To će omogućiti veći odnos ekrana prema telu. Jedan od rendera u videu pokazuje iPhone 16 Pro sa isečkom za kameru centriranim na sredini ekrana. Međutim, ostaje da se vidi da li će Apple zaista potpuno ukloniti dinamički otok s obzirom da je lansiran pre samo dve godine. Dodatno, najnoviji razvoj ponavlja planove tehnološkog diva sa sedištem u Kupertinu da dodaju posebno dugme za snimanje ispod tastera za uključivanje.



Takođe se navodi da će se veličina ekrana iPhone 16 Pro modela povećati sa 6.1 na 6.3 inča, dok će Pro Max imati ekran od 6.9 inča u poređenju sa 6.7 inča kod trenutne generacije. Navodno, iPhone 16 Pro će imati kameru sa 5x optičkim zumom tetraprizma, što je trenutno ograničeno samo na iPhone 15 Pro Max. Takođe, analitičar Kuo otkriva da će se 12MP ultra-širokougaona kamera na oba Pro modela unaprediti na 48MP 1/2.55-inčnu jedinicu.

Na kraju, AppleTrack izveštava da će se "Pro" naziv zadržati ove godine, a novi čipset će se nazivati A18 Pro.

U drugim vestima, Kuo takođe izveštava da će cela iPhone 17 linija, koja dolazi 2025. godine, imati unapređenu selfi kameru od 24MP.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: