Pronađi članak:

12. 10. 2014.

Apple je najvredniji brend na svetu



Interbrandova godišnja lista 100 najvrednijih svetskih brendova kompanija je objavljena, a i ove godine na vrhu liste je Apple.

Kompanija je ostvarila ojačanje brenda za 21 odsto u odnosu na prošlogodišnje brojke, te sada Apple brend ima vrednost od 118,8 milijardi dolara. Odmah iza kompanije Apple je Google, sa vrednošću brenda od 107,4 milijarde dolara. Ovo je povećanje od 15 osto u odnosu na prethodnu godinu, koju je Google takođe završio iza Apple-a.



Ostala velika imena iz IT industrije, koja su se našla u vrhu liste uključuju Microsoft na petom mestu (61,2 milijarde) i Samsung na sedmom mestu (45,5 milijardi). Najveći porast vrednosti brenda i titulu "Top Riser" je ostvarila kompanija Amazon, sa povećanjem od 25 odsto i sada vredi 29,5 milijardi dolara (15. mesto). Kada određuje vrednost brenda, Interbrand ističe da posmatra faktore kao što su finansijske performanse brenda, usluge, kolika je moć brenda da korisnike ubedi da kupuju proizvode i koliko je kompanija jaka u naplaćivanju premijum cena za svoje proizvode. Navodi se da je 2014. godina prva u kojoj su dva brenda koja vrede više od 100 milijardi dolara tokom iste godine.

Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: