Pronađi članak:

13. 10. 2014.

Kako ubrzati iOS 8 na starijim uređajima?



Apple korisnici jako cene činjenicu da njihovi iUređaji dosta dugo dobijaju nadogradnje operativnog sistema. Nekoliko puta se to znalo pokazati i kao mač sa dve oštrice, a ove godine su to iskusili i vlasnici iPhonea 4S i iPada 2. Njihovi uređaji su, preko noći, postali više nego spori na iOS-u 8 pa su, slično kao posle instalcije iOS-a 4 na iPhone 3G.

Vlasnici ovih uređaja više ne mogu uraditi downgrade na iOS 7, pa ako ste zapeli na najnovijem firmwareu ovde ćemo vas podsetiti na nekoliko starih trikova koji mogu ubrzati vaš uređaj.



Isključite Spotlight pretragu

Iako mnogi nisu ni svesni, Spotlight može zarobiti nezanemarive količine radne memorije uređaja a to pogotovo osete vlasnici starijih uređaja. Uputite se na Settings – General – Spotlight Search te pogasite sve opcije (ili ostavite par njih koje želite korisititi).


Isključite pozadinsko osvježavanje aplikacija

Ova opcija je radila odlično na starijim uređajima sa iOS 7 sistemom. Na iOS 8 je nastala havarija i ne samo da ova opcija srče bateriju nego i usporava uređaj. Da biste je isključili idite na Settings – General – Background App Refresh.


Isključite Parallax efekat

Pozadinska slika koja se pomera, zajedno sa drugim animacijama, čini uređaj atraktivnijim za korištenje. Međutim, sada utiče i na brzinu uređaja. Isključiti je možete ako odete u Settings – General – Accessibility – Reduce Motion.


Oslobodite više memorije

Ukoliko ste uređaj do vrha pretrpali aplikacijama, fotkama i drugim sadržajem mogu vas iznenaditi neugodnosti, sporost i povremena zastajkivanja. Obrišite ono što vam ne treba i gledajte da uvek imate bar 1 - 2GB slobodnog prostora na uređaju. Zauzetost prostora po aplikaciji možete proveriti odlaskom na Settings - General - Usage - Storage. Tu možete izbrisati aplikacije koje zauzimaju previše prsostora ili ih očistiti nekom alatkom (iCleaner, PhoneClean).


Nadamo se da će vam ovi jednostavni trikovi pomoći da malo ubrzate svoj iPhone 4S ili iPad 2.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: