Pronađi članak:

24. 11. 2014.

Broj prodatih iPhonea u Srbiji je tajna



Dva domaća operatera do sada su imala nekoliko reklamacija, ali ni u jednom slučaju razlog nije bilo krivljenje telefona

Red ispred poslovnice „Telekoma Srbija” na Terazijama u Beogradu pred dolazak „ajfona” u našu zemlju (Foto Beta)
Početak prodaje „ajfona” u Srbiji protekao je u svečanoj atmosferi, kamere su zabeležile i prve kupce, ali dvadeset dana kasnije nijedan od dva operatera koji ga imaju u ponudi ne želi da otkrije koliko je do sada ovih uređaja prodato.



U „Telekomu” kažu samo da su njihovi korisnici, u skladu sa globalnim trendovima, pokazali veliko interesovanje za najnovije „ajfone” i da se kod njih oni najbolje prodaju u klasi pametnog telefona iz višeg cenovnog ranga.

„Istovremeno, velika potražnja na svetskom nivou izazvala je kašnjenje u snabdevanju, tako da smo čak bili prinuđeni da otvorimo listu čekanja za pojedine modele. Do sada su naši korisnici najveće interesovanje pokazali za modele ’ajfon 6’ i ’ajfon 5C’”, navode u ovoj kompaniji, ne otkrivajući zašto ne mogu ni okvirno da kažu koliko su uređaja prodali.

U „Telenoru” objašnjavaju da nemaju dovoljno precizne informacije i da inače nije poslovna praksa da se ta vrsta podataka objavljuje. Najveće interesovanje vlada za model „ajfon 6”, dostupan u zlatnoj, srebrnoj i svemirsivoj boji.

Najnoviji smartfoni, „ajfon 6” dijagonale 4,7 inča i „ajfon 6 plus” s većim ekranom od 5,5 inča predstavljeni su 9. septembra, a pušteni su u prodaju narednog vikenda kada je razgrabljeno 10 miliona komada. Interesovanje nije smanjeno uprkos činjenici da se već prvih dana jedan broj korisnika žalio da novi telefoni mogu da se iskrive u zadnjem džepu.

Oba domaća operatera su do sada imala nekoliko reklamacija, ali ni u jednom slučaju razlog nije bilo krivljenje „ajfona”.

„Telekom” je obezbedio servisnu podršku za ove uređaje i tu prednost moći će da koriste svi vlasnici „ajfona”, bez obzira na to da li su ih kupili u okviru njegovog paketa ili u inostranstvu, navode u ovoj kompaniji. Za korisnike koji kupe ajfon u „Telenoru” ovlašćeni serviser je jedna domaća filma, ali u slučaju da korisnik želi da reklamira svoj telefon može to da uradi u bilo kojoj radnji „Telenor” u Srbiji.

„Epl”: od jula do septembra prodato 39 miliona „ajfona” u svetu

Operateri mobilne telefonije u drugim zemljama uglavnom ne objavljuju podatke o broju prodatih uređaja, ali ima i onih koji to čine. Tako se francuski „Oranž” pre nekoliko godina pohvalio da je za pet dana prodao 30.000 komada tada aktuelnog „ajfona”.

„Epl” u svojim redovnim tromesečnim izveštajima o poslovanju objavljuje ovaj podatak. U poslednjem kvartalu, zaključno sa septembrom, prodato je 39 miliona ajfona (starih i novih modela) u celom svetu.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: politika

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: