Pronađi članak:

22. 11. 2014.

Zašto je Apple preimenovao taster za preuzimanje digitalnog sadržaja iz “FREE” u “GET”?



Ako ste zavirili u iPhone ili iPad ili posetili iTunes ili Mac App Store, možda ste mogli primetiti kako više ne postoji taster na kome piše “Free” već je sve preimenovano u “Get”.

Možda ovo nije neka velika novost, no činjenica je da je Apple pod pritiskom Europske komisije morao posustati i prilagoditi se uslovima koje je nametnula komisija. Inače, i Google je bio primoran napraviti istu stvar pod pritiskom Europske komisije.



Kod Applea stvar je sledeća, umjesto ‘Free Apps’, kompanija je promenila naziv za preuzimanje aplikacija iz “Free” u “Get”. Google je s druge strane promenio “Top Free Apps” u “Top Apps” a “Top Free Games” u “Top Games”.

Razlog ovim promenama je činjenica da bi se korisnici moglo navesti na pogrešno razmišljanje a to je da su aplikacije besplatne iako postoje troškovi poput ‘in-app-purchase’, a uz to ne bi smeli promovisati in-app-purchase deci, niti stvarati pritisak na njih da oni nagovaraju svoje roditelje da im kupe dodatne mogućnosti.

Apple još uvijek nije promenio nazive top oznaka u top aplikacijama, pa tako i dalje stoji “Top Free” i “Top Paid”.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: