Pronađi članak:

18. 2. 2015.

Project Titan: Apple radi na električnom automobilu



Kada je reč o glasinama o Appleu, malo toga je tačno, nali kada to prenosi prestižni Wall Street Journal, onda možemo reći da postoji nekakva pozadina iza ove priče.

Naime, WSJ piše kako Apple zadnjih godinu dana uz odobrenje Tima Cooka radi na električnom automobilu, projektu pod kodnim nazivom “Project Titan”, a koji bi trebao biti svojevrsni “minivan”.



Izgleda kako ova priča postaje vrlo ozbiljna s obzirom da je Cook angažovao bivšeg radnika Forda i tim od 1.000 ljudi iz različitih delova kompanije, a koji su se nalazili sa kompanijama koje bi potencijalno mogle proizvesti automobil po Appleovim instrukcijama. Priča se kako bi to mogla biti Magna Steyr koja već radi s Mercedesom i BMW-om.

Činjenica je da Apple ima dovoljno novaca da uloži u novi projekt koji bi im osigurao, za sada daleku budućnost, tako da odstupanje od proizvodnje potrošačke elektronike ima nekakvog smisla, pogotovo kada kompanija sve više ulaže u softver koji će se nalaziti u automobilima.

Transport je zasigurno jedna od poslovnih kategorija u kojoj se očekuju drastične promjene u sljedećih 10 do 20 godina.

Nešto ovako možda?



Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: