Pronađi članak:

3. 3. 2015.

Samsung predstavio Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge


U svetu smartfona postoje dve velike struje, pristalice Samsunga i Applea, i uvek se postavlja pitanje šta jedan može što drugi ne. Samsung je upravo objavio rivala iPhonu 6, i to dva modela Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge.

Ovoga puta akcenat je na dizajnu. Korišteni su kvalitetniji materijali u kombinaciji sa naprednom tehnologijom. Izrađeni su od metala i stakla, za razliku od prošlih plastičnih modela. Galaxy S6 Edge je interesantan jer po prvi donosi zakrivljeni ekran sa obe strane, bočno (dual edge tehnologija). Telo oba telefona je od Corning® Gorilla stakla i dolazi u raynim bojama bela biserna, crni safir, zlatna platina, plavi topaz, zeleni smaragd.



Dimenzije ekrana su 5.1-inča (kao S5), Super AMOLED tehnologija resolucije 2560×1440px, koji pokreće brzi Octa-core Exynos 64-bitni čip od 3GB of RAMa.

Takođe oba telefona imaju nove kamere od 16MP i 5MP (prednja). Imaju mogućnost bežičnog punjenja i a punjenje sa standardnim punjačem je brže (0 do 50% za 25 minuta). Imaju ugrađen i novi sistem mobilnog plaćanja Samsung Pay. Prilično su tanki (6.8mm i 7mm), S6 podseća na iPhone 6.

Biće dostupni širom sveta počev od 10. aprila sa kapacitetima od 32/64/128GB.



Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: