Pronađi članak:

28. 4. 2015.

Apple Watch je vodootporniji nego što se očekivalo [VIDEO]



Način na koji je Apple Watch dizajniran i na koji se reklamira, svakako ne ukazuje na to da je pametni sat previše otporan. Međutim, uređaj ipak ima određeni nivo zaštite i IPX7 sertifikaciju, što znači da je vodootporan do jednog metra i tokom maksimalnog trajana do 30 minuta

Moguće je i da je Apple zbog zakonskih razloga malo smanjio reklamiranje mogućnosti svog pametnog sata, što znači da je Apple Watch sposoban za mnogo više nego što nam se zvanično prikazuje. Upravo ovo je odlučio da testira FoneFox tim iz Australije, a testovi su pokazali da je pametni sat otporniji nego što se mislilo.




Pametni sat je korišćen tokom kratkog tuširanja, dužeg tuširanja sa sapunom, držanja sata u posudi sa vodom tokom pet minuta, a potom tokom plivanja i ronjenja u bazenu tokom 15 minuta. Sve ove akcije nisu ostavile nikakvog traga niti oštećenje na pametnom satu.

Tim koji je testirao sat nije primetio vidljivu štetu, a Apple Watch je nastavio da radi normalno. Zaključak je da korisnici ne bi trebalo da brinu ukoliko im se pomenuti uređaj pod vodom nađe čak i tokom perioda od nekoliko minuta.



Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: