Pronađi članak:

13. 4. 2015.

Apple Watch rasprodat za samo šest sati



Pre par dana je počela pretprodaja za Apple Watch, i samo posle šest sati on je rasprodat, s tim da su najtraženiji modeli rasprodati za samo 10 - 30 minuta.

Ljubitelji Applea koji su uspeli da naruče svoj model u tom roku, dobiće ga na adresu 24. aprila ili koji dan kasnije, dok će ostali morati čekati mesec dana do četiri meseca za isporuku željenog modela. Većina analitičara i tehnoloških novinara očekivala je ovakvu situaciju za koju kažu da je kombinacija velike potražnje, ali i trenutne limitirane dostupnosti ovog gadgeta. Apple će s vremenom povećavati proizvodnju ovog uređaja pa je sigurno da će rasti i potražnja (pogotovo što korisnici sada mogu isprobati sat u Appleovim prodavnicama), a najveća navala na njihov pametni sat očekuje se krajem godine, kada će mnogima upravo ovaj uređaj biti na listi za praznični šoping.



Kompanija Slice Intelligence koja prati i analizira online kupovinu je procenila da je skoro milion ljudi (957.000) kupilo Apple Watch u prvom danu pretprodaje 10. aprila. U proseku su za Apple Watch ediciju plaćali oko 707 dolara dok su za Apple Watch Sport davali oko 382 dolara.

Od kućišta (model i boja) ovo su najprodavanija:

  1. Apple Watch Sport (space gray aluminijum) 40%
  2. Apple Watch (stainell steel) 34%
  3. Apple Watch Sport (silver aluminium) 23%
  4. Apple Watch (black stainless steel) 3%

Luksuzni zlatni Apple Watch Edition modeli nisu uvršteni u ovaj izveštaj pošto ih nije bilo dovoljno da bi ušli u statistiku. Ali u Kini je najskuplja zlatna verzija od 20.000 dolara potpuno rasrpodata za manje od sat vremena.

Što se tiče narukvica, ovo su najpopularnije:


Za prve utiske korisnika o Appleovom satu moraćemo da sačekamo do 24. aprila, ali delu tehnoloških novinara Apple je još ranije omogućio testiranje ovog uređaja. Većina novinara pohvalila je Appleov sat, ali napominju kako to ipak nije savršen uređaj i kako nije za sve korisnike. Novinar NY Timesa kaže kako je Apple Watch namenjen onima koji su 'ovisni' o svojim pametnim telefonima i koji će na njemu konstantno imati pristup brojnim obaveštenjima, dok je poznatom tehnološkom novinaru Joshui Topolskom (za kojeg je ovo najbolji pametni sat na svijetu) upravo to bio veliki problem jer ga je konstantno vibriranje sata ometalo tijekom sastanaka i slično. Takođe, za razliku od npr. iPada, kupcima Appleovog sata trebaće određeno vreme prilagođavanja na njegov softver i opcije. Deo novinara čak savetuje ljudima da ne kupe prvi model sata (ili da kupe najjeftiniji model) jer su uvereni da će njegovi naslednici biti puno bolji i moćniji modeli pa bi oni koji potroše hiljadu dolara na prvi model mogli zažaliti.

Farhad Manjoo iz NY Timesa vjeruje kako će ovo biti prvo 'mainstream prenosni računar' koji bi u budućnosti mogao u potpunosti da promeni naše živote i koji će biti centar svih uređaja koje koristimo, odnosno 'daljinski upravljač za upravljanje spoljnim svetom' s kojom ćemo moći plaćati u radnjama, otvarati vrata hotelskih soba, pozvati taxi, komunicirati s našim najbližima i slično.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: