Pronađi članak:

2. 5. 2015.

Apple Watch ima problema sa tetovažama



Ako imate tetovaže na ruci, na zglobu gde se stavla sat, imaćete probleme sa nekim funkcijama Apple Watch-a.

Mnogi korisnici tvrde da mastilo iz tetovaža sprečava sat da detektuje ruku korisnika, zbog čega se sam zaključava. Jedak korisnik kaže da je mislio da je sat pokvaren, pošto uopšte nije funkcionisao kad ga stavi na ruku. Međutim, svaki put kad ga prisloni na deo tela koji nije prekriven tetovažom, Apple Watch normalno radi.




Iako detektovanje zgloba ruke može biti isključeno, to sat može učiniti manje bezbednim i sprečiti korišćenje mnogih korisnih funkcija poput Apple Pay.

Problem je objašnjen u načinu na koji senzori registruju boje tetovaža, naročito ako su tamne. Inače, oni koriste svetlost kako bi očitali otkucaje srca i prepoznali da korisnik nosi sat. Pošto tamne tetovaže apsorbuju svetlost, sat teško očitava prisustvo korisnika.



Tetovaže negativno utiču na senzor za otkucaje srca koji se nalazi na zadnjem delu sata. Sat poseduje zelene LED diode i fotodiodne senzore koji prolaze kroz kožu i detektuju promene u kaplarima i krvnim sudovima kako bi izmerili puls. Mastilo tamnijih tetovaža može da utiče na apsorpciju svetla i infracrvenih zrakova što utiče na merenje.

Ako imate tetovaže na oba ručna zgloba, pre kupovine testirajte ove funkcije sata kako ne biste ostali bez njih. Ovo se ne odnosi samo na Apple Watch već i na sve satove koji imaju istu tehnologiju poput Fitbit Charge HR. Ovaj nedostatak je potvrdio i Apple na oficijelnoj stranici.

Melanin, pigment koji koži daje boju, drugačije reflektuje infracrvenu svetlost, što znači da se problem neće javljati kod osoba prirodno tamnije puti.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: