Pronađi članak:

1. 6. 2015.

Kako popraviti uređaj ako vam stigne “Unicode of Death” poruka [UPUTSTVO]



Unicode of Death je novi bug u iOS koji vam ruši iOS uređaj i kvari iMessage/SMS aplikaciju putem obične text poruke. Više o bugu možete naći u ovom članku. Ove ćemo vam pokazati neke od načina na koje možete popraviti iPhone i iMessage ako vam netko pošalje ovu puruku.

Ugasite Banner obaveštenja

Kao što smo već rekli i ranije ovaj bug zahvata samo one koji imaju upaljene bener notifikacije, što znači da ako isključite banner obaveštenja za iMessage aplikaciju i show on lock screen opciju ili ako ih ne koristite nemate potrebe brinuti.



Šanse su male da će vam netko uopće poslati ovu poruku, ali ako su vam porodici ili prijatelji šaljivđije i vole da se zezaju na vaš račun ispod možete naći još par načina na koje možete popraviti iMessage aplikaciju dok Apple ne zakrpi ovaj problem novom verzijom softvera.




Dole ćemo vam pokazati nekoliko načina pomoću kojih možete da popravite iOS. U pitanju su metode kako da pošaljete poruku (sebi ili nekome drugome, ili da odgovorite na prispelu poruku) što će osposobiti Messages i dati vam mogućnost da izbrišete "poruku smrti".

Ako se vratite nazad na listu svih poruka pre nego što ovo uradite iMessage će se srušiti.

Pošaljite poruku putem share opcije

Mnoge aplikacije u iOSu imaju takozvani share sheet koji vam dozvoljava da podelite nešto iz neke aplikacije. Kao na primjer možete otići u Notes i sami sebi poslati poruku. Ovo će popraviti iMessage.

Pošaljite bilo koju sliku

Idite u fotke i pošaljite bilo koju sliku onome ko vam je poslao ovu poruku putem share opcije, posle ćete moći da uđete u poruke i izbrišete problematičnu

Pošaljite si poruku putem Siri

Ako imate Siri recite joj da vam pošalje text poruku i to će isto popraviti situaciju:

  • Pozovite Siri i recite joj "read unread messages"
  • Recite joj da odgovori na malicioznu poruku bilo šta. Potom ćete moći da otvorite poruke
  • Sada u porukama izbrišite celu konverzaciju prevlačenjem na levo pa Deletethe thread.

Jailbreak dodaci

IneffectivePower je jajilbreak tweak urađen od poznate programerke Karen Tsai. Možete ga skinuti sa: cydia.angelxwind.net

Ovaj tweak popravlja problem u kodu u celom sistemu što znači da radi i za Twitter, WhatsApp i sve ostale notifikacije a ne samo iMessage.

UnicodeSuppressor je tweak od MohammedAG koji se može naći u standardnom BigBoss Repo-u. Ovaj tweak nije za ceo iOS ali definitivno radi s iMessage aplikacijom.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: