Pronađi članak:

1. 6. 2015.

Novi bug na iPhoneu može da sruši iOS pomoću jedne porukeNovi bug u iOSu može da sruši iPhone putem obične iMessage ili SMS poruke. Takozvani “Unicode of Death” (Unicode Smrti) je bug koji vam automatski ruši iPhone ako vam neko pošalje unicode poruku sa slike.

Ovi unicode simboli šalju iMessage aplikaciju u beskonačnu petlju u kodu koja nakon što brzo pojede svu iOS memoriju ruši ceo iOS.


Nakon što vam se iOS ponovo upali više ne možete upaliti iMessage aplikaciju. Problem u kodu je navodno u baner notifikacijama. Da bi bug radio, potrebno je da korisnik nema otvorenu SMS/iMessage konverzaciju već da dobije notifikaciju (na Lock ekranu, u Notificetion Centru ili preko banera) čak i ako je u Sleep režimu. Ako je konverzacija otvorena i primi/te poruku, telefon neće krešovati. Bug radi i ako se dobije Twitter, WhatsApp ili Instagram obaveštenje sa problematičnom porukom.

Bug je prisutan u iOS 8.1, 8.2 i 8.3 mada neki kažu da je problematični kod prisutan još od iOS 6.

Apple se oglasio i rekao da su svesni problema i da će bug biti popravljen u novoj verziji softvera.
Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: