Pronađi članak:

8. 6. 2015.

Šta nas sve čeka na WWDC 2015?



WWDC konferencija je Apple-ovo tradicionalno igralište na mone svakog ljeta pokazuju šta možemo očekivati od te kompanije u trenutnoj godini. Dok su poslednjih godina jesenji termini rezervisani za predstavljanje novih uređaja, WWDC je postao softwareski orijentisan. WWDC 2015 počinje danas pa da vidimo šta možemo očekivati na njemu.

iOS 9




Novu iOS generaciju ćemo 100% videti na WWDC konferenciji a prve, test, beta verzije će biti prosleđene developerima. Ostaje samo da vidimo da li će Apple u iOS 9 ugraditi više novih opcija ili će se koncentrisati na ispravljanje nedostataka poslednje dve generacije. Detaljnije o iOS 9 novostima pogledajte ispod




OS X 10.11

Pored iPhone-a, iPad-a a sad i Apple Watch pametnog sata nekad je previše lako zaboraviti da postoji i Mac. Nova verzija Mac OS X operativnog sistema će sigurno biti predstavljena na WWDC-u, sa beta verzijama koje će biti puštene developerima verovatno istog dana. Što očekivati od nove verzije sistemaostaje da vidimo sutra



Watch OS 2.0

Apple Watch je najnovija igračka Kalifornijske kompanije i sigurno da će i o njemu biti govora na konferenciji. Možemo da pretpostavimoda će Apple prikazati novu generaciju operativnog sistema za svoj pametni sat (watchOS), zajedno sa nekim aplikacijama i novim SDK razvojnim alatom za kreiranje aplikacija.



Muzički servis

Još od kako je prošle godine Apple preuzeo kompaniju Beats od Dr.Drea i Jimmy Iovinea očekivalo se kako će značajna količina uposlenih snaga biti usmerena na reinkarnaciju Beats muzičkog streaming servisa. Očekuje se kako će taj servis biti predstavljen na ovogodišnjem WWDC-u a po onome što je poznato usluga bi koštala 10$ mesečno a besplatne mogućnosti slušanja, po svemu sudeći, neće biti prisutne. Detaljnije...



Ostalo

Druge pretpostavke bi se odnosile na četvrtu generaciju Apple TV set top boxa koji, prema glasinama, neće biti spreman za WWDC.

Ko se seća prošle godine predstavljene HomeKit platforme za upravljanje pametnim uređajima u domaćinstvima? Poznato vam je, kroz maglu, kako je Apple njenu implementaciju odlagao celu godinu a sad se čini kako će na ovom WWDC-u biti predstavljene određene promene, tačnije, druga platforma koja će poslužiti kao osnova za konačno HomeKit lansiranje.

Iako se većina ovoga može smatrati sigurnom opkladom u kladioničarskim krugovima ostaće rezervisano do danas u 19h kada ćemo znati sve detalje.


Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: