Pronađi članak:

14. 7. 2015.

Apple drži 92%profita u industriji pametnih telefonaKako navodi The Wall Street Journal, Apple je uzeo 92 posto kompletnog profita u industriji smartfona u prvom tromesečju ove godine.

Prošle godine, kompaniji iz Kupertina je pripalo 65 posto svih prihoda u industriji smartfona. Zaista neverovatan podatak, obzirom da u pogledu prodatih jedinica Apple čini petinu svih prodatih telefona globalno.
Koliko je ovo veliki uspeh reći će nam činjenica da trenutno oko 1000 kompanija širom sveta trenutno proizvodi mobilne telefone. Samsung je sledeći iza Apple-a, ali daleko sa svega 15 posto industrijskog profita u prvom tromesečju. Ovim dvema kompanijama je pripalo preko 100 procenata profita, prosto iz razloga što su mnogi proizvođači izgubili novac u ovom biznisu. Prosečna cena jednog iPhone telefona je 660 dolara, dok je prosečna cena Android telefona 185 dolara.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: