Pronađi članak:

7. 2. 2017.

Apple ove godine počinje da proizvodi iPhone u IndijiApple ove godine počinje da proizvodi iPhone u državi Karnataka, na jugu Indije, saopštila je vlada ove zemlje.

Vlada je pozdravila predlog tehnološkog giganta za početak proizvodne operacije u Indiji. Apple želi da iskoristi snažan rast indijske srednje klase, s obzirom na to da prodaja u Kini usporava, prenosi BBC..
Američki gigant nije potvrdio takav korak, ali je izvršni direktor Applea Tim Kuk rekao da kompanija namerava značajno da investira u Indiji, gde privredni uspon pruža dovoljno prilika za rast.

Apple ima 2 odsto tržišta mobilnih telefona u Indiji i nalazi se iza suparničke kompanije Samsung, koja ima 23 odsto.

"Imamo sporazum s Appleom i očekujemo da počne proizvodnju u Karnataki do kraja aprila", izjavio je ministar za informacione tehnologije i biotehnologiju Indije Prijank M. Karge.

On je dodao da će u novom pogonu verovatno biti sklapani iPhonei za domaće tržište. Stručnjaci kažu da će lokalna proizvodnja smanjiti troškove kompanije i omogućiti niže cene.

Pročitaj još:

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: