Pronađi članak:

14. 3. 2017.

Evo kako da brže napunite svoj iPhone



Nemate baš uvek vremena da vaš iPhone napunite do kraja, pa vam je potrebno brzo rešenje? Pokazaćemo vam dva trika za ovakve situacije, pomoću kojih ćete moći brzo da napunite svoj telefon.

Baterija vašeg iPhone-a može u većini slučajeva da izdrži čitav dan bez punjenja, a pogotovo kada ne igrate igre. Mnogi ljudi imaju naviku da pune svoj iPhone preko noći, ne bi li počeli novi dan sa 100% baterije. U toj situaciji vam nije važno koliko se brzo telefon puni, jer obično spavate između 6-8 sati, što je više nego dovoljno da se vaš uređaj napuni do kraja.
Ali šta se desi kada zaboravite da napunite svoj telefon ili “zaglavite” neplanirano na nekoj žurci ili, pak, igrate igricu ceo dan? Vaš telefon tada verovatno ostane bez baterije, onda kada vam je najpotrebniji.



Upravo su zbog takvih situacija kompanije koje proizvode Android telefone uvele opciju brzog punjenja, koja može da napuni pola baterije za svega pola sata. Kuo kaže da Apple radi na nečemu sličnom, a ova funkcija bi se mogla pojaviti već na narednom iPhone uređaju, ali do tada postoje dva jednostavna trika, jedan hardverski, a drugi softverski, koji bi mogli da smanje vreme koje vaš uređaj mora da provede na punjaču.




Promene podešavanja

Ovo nije najbolje rešenje, ali ako čekate važan poziv ili poruku, prebacite se na Airplane mod. U ovom modu ćete isključiti internet i GSM vezu, koji najviše troše bateriju. Verovatno svi odavno znaju kako treba da uključe ovaj mod, ali za slučaj da postoje nedoumice, postupak je sledeći:

  1. Povucite prstom na gore da biste pristupili Control Center-u
  2. Pritisnite dugme sa simbolom aviona u gornjem levom uglu




Ne zaboravite da isključite ovaj mod kada se telefon napuni.

Drugo rešenje je da uključite Low Power mod, koji će aktivirati mnogo optimizovanih podešavanja za štednju baterije. Low Power mod isključuje funkciju Hey Siri, smanjuje vizuelne efekte i slično. Najveća prednost je što još uvek možete da primate poruke i pozive, a automatski se isključuje kada napunite uređaj na 80% baterije. Moguće je u isto vreme aktivirati i Airplane mod i Low Power mod. Low Power mod možete da upalite ako odete na Settings – Battery – Low Power Mode.

Koristite iPad punjač

Iako ovim rešenjima možete da napunite svoj uređaj brže, najveća promena je vidljiva ako koristite punjač za iPad. Punjač koji dobijete uz iPhone je od 5W i 1A, dok je iPad punjač od 12W i 2.4A. Razlika je ogromna. Vreme punjenje iPhone-a se značajno smanji ako koristite iPad punjač.



Čak i Apple piše o ovom rešenju na svojim stranicama, gde objašnjavaju da nećete oštetiti iPhone ovim potezom, a možete ga koristiti za Apple Watch, iPod, pa čak i AirPods slušalice. U svakom slučaju, preporučili bismo vam da koristite punjač koji ste dobili uz iPhone, a iPad punjač je dozvoljen samo u hitnim slučajevima. Za bateriju iPhone-a je i predviđeno da se puni sporije, pogotovo nakon dostignutih 80%. Pisali smo već ranije o tome kako možete da poboljšate trajanje vaše baterije.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: