Pronađi članak:

17. 3. 2017.

iPhone 7 pokreće Windows XP



Windows XP je ponovo sa nama, pošto sada možete pokrenuti taj operativni sistem na iPhone 7 uređaju.


Verovatno ne postoji osoba koja čita ovaj članak, a da nije čula za Windows XP i njegovu legendarnu pozadinu, kao i za karakterističan zvuk koji je pratio startovanje tog operativnog sistema.

Zato bi mnogi mogli biti srećni kada čuju da je legenda PC računara došla na iPhone. Doduše, nije čudno da današnji pametni telefoni pokreću starije operativne sisteme, pošto je tehnologija odavno prevazišla neophodne specifikacije za navedeni operativni sistem.




A10 Fusion procesor koji se nalazi u iPhone-u 7, je najbolji procesor na tržištu. Njegove sposobnosti prevazilaze mogućnosti PC računara koji su pokretali Windows XP, a na kojima smo igrali GTA San Andreas ili Need For Speed. Nažalost, sa navedenim operativnim sistemom nećete moći mnogo toga da uradite na iPhone-u, a sasvim sigurno nećete moći da instalirate Need For Speed ili nešto slično.



Na YouTube video snimku možete videti kako neko pokreće Windows XP preko emulatora, bez potrebe za hakovanjem ili nečim komplikovanijim. Ovaj magični trik možete probati preko Xcode-a, ali se nemojte još upustuti u avanturu: iOS ne možete zameniti drugim operativnim sistemom, tako da Windows XP možete pokrenuti samo kao virtuelni računar pored iOS-a, kroz emulator iBox.

Iako je hardver iPhone 7 uređaja i više nego dovoljan za Windows XP, korišćenje emulatora je vrlo zahtevan zadatak, pa korisnici neće imati iskustvo kakvo pamte.

Oni koji nisu sigurni kako računari rade i koriste ih samo za najosnovnije funkcije, možda ne bi trebali instalirati emulator i drugi operativni sistem na svoj telefon. Ali ako znate šta radite, sigurno vas čeka zabavno popodne igranja sa instalacijama i operativnim sistemima.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: