Pronađi članak:

18. 3. 2017.

Zašto svi Apple Watch uređaji pokazuju 10:09 u svakoj reklami?#VESTI



Danas ćemo istražiti zašto Apple Watch uređaji pokazuju isto vreme u svakoj Apple-ovoj reklami. Reč o je simpatičnoj priči o analognim satovima, marketingu i tradiciji.

Prošlo je pola marta, što znači da vreme postaje sve lepše. Planinarenje, porodična okupljanja i slične aktivnosti počinju biti deo naših vikenda, pa ne želimo da iko ode na ovakav događaj bez zanimljive priče koju može ispričati u pravom trenutku.




Naši pažljivi čitataoci su možda primetili da Apple Watch u svakoj reklami pokazuje isto vreme. Ne verujete nam? Obratite pažnju na sledeće fotografije:







Još pažljiviji su možda primetili da ovu praksu imaju i drugi proizvođači satova, a ne samo Apple. Nije reč o teoriji zavere, reč je o tradiciji koja je nastala iz jednostavne marketinške strategije koja je počela 1920-ih godina sa starim analognim satovima.



Koncept je bio jednostavan: ime proizvođača ili logo su se tradicionalno nalazili ispod broja 12. Očigledno nije praktično prekriti naziv brenda kazaljkama, pa je bilo neophodno da se to izbegne. Pametan izbor bio je iskoristiti simetričnost kazaljki kako bi privukli pažnju na ime brenda. 10:10 je bilo suviše kliše, pa su smatrali da je bolji izbor imati različite brojke, i odabrali su 10:09.

Prva kompanija koja je koristila ovu ideju je bila Hamilton Watch Company. Pratili su ih Rolex, a kasnije i Timex. Nakon toga niko nije mogao zaustaviti ovu tradiciju, pošto je postala važan deo marketinga, čak i kod digitalnih satova – kod kojih ne bi trebala biti važna pozicija kazaljki.



Ni Apple nije odstupio od ove ideje – bilo da su Miki Maus ili Paja Patak na satu, sat će pokazivati 10:09. Ne bi trebalo toliko da nas čudi što Apple poštuje tradiciju, pošto će završiti novo sedište kompanije tek kada završe rekonstrukciju sto godina stare štale.


Još zanimljivosti iz Apple sveta možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: