Pronađi članak:

24. 5. 2017.

Apple i NOKIA obustavili sve sporove, postigli dogovor o dugogodišnjoj poslovnoj saradnji



Nakon godina pravnih nesuglasica, bivši mobilni gigant Nokia i Apple, napokon su stavili tačku na rat oko patenata, a sklopili su i dugoročni dogovor. Nokija će od sada pružati pristup određenim infrastrukturama.

Gledati Nokiju – nekad veliku IT kompaniju – kako predaje određene uređaje mrežne infrastrukture Apple-u budi u nama različita osećanja. Zaista je bolno gledati ih kako pristaju na kompromis, sa nadom da će sve ispasti dobro. Gigant iz Kupertina je pristao da nastavi prodaju proizvoda te finske kompanije u svojim prodavnicama. Nažalost, ne mislimo na Nokia 3310 telefone.




Na policama neće biti ni Windows telefona, a možemo zaboraviti i na čuvene plave kutije sa Nokia Bluetooth slušalicama. Predmet ovog dogovora su digitalni Withings medicinski uređaji, koje je finska kompanija dobila pre 18 meseci u jednom drugom dogovoru.



„Ovo je značajan dogovor između Nokije i Apple-a“, rekla je Maria Varsellona, čelnica Nokijinog pravnog odeljenja. „Apple i mi više nismo suprotstavljene stranke na sudu, nego poslovni partneri koji rade za dobrobit naših korisnika.“

Iako obe strane drže detalje samog dogovora u tajnosti, neke stvari znamo. Tako će, na primer, Apple dati podršku Nokiji u obliku avansne isplate. Nakon godina neuspeha, Nokija je sa zahvalnošću pristala na to, iako verovatno i nisu imali previše izbora. Saradnja između dve inovativne kompanije obično ima pozitivne rezultate, i iako je Nokijina serija telefona neslavno završila, ta kompanija i dalje poseduje napredne tehnologije koje bi mogle biti od koristi Apple-u. Nokijina izdržljivost je za svaku pohvalu, pa se samo nadamo da će obe strane biti fer jedna prema drugoj.



„Zadovoljni smo ovim rešenjem naših nesuglasica i radujemo se proširenju našeg poslovnog odnosa sa Nokijom“, rekao je Jeff Williams, glavni operativni direktor Apple-a.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: