Pronađi članak:

четвртак, 25. мај 2017.

Apple otvorio novu poziciju za praćenje ravnopravnostiApple je otvorio novu poziciju za praćenje ravnopravnosti, kako bi osoba odgovorna za ravnopravnost među radnicima, od sada mogla direktno izveštavati Tim Cook-a. Novu poziciju potpredsednice Uključivanja i Raznolikosti je već popunila dobro poznata Denise Young Smith.

Apple sve radi ozbiljno, pogotovo kada je u pitanju raznolikost. Kompanija obraća posebnu pažnju na to osetljivo područije, a po mišljenju nekih, čak i preteruju. Svako ima svoje mišljenje, ali jedno je sigurno – jedna tako ogromna kompanija ima i ogromnu socijalnu odgovornost.Denise Young Smith ima novu poziciju u Apple-u, i direktno će odgovarati Tim Cook-u. Denise, koja je radila u HR (ljudskim resursima) možda je poznata mnogima, pošto su jednakost i ravnopravnost u toj kompaniji tema koja je mnogo interesuje. Ona se povremeno pojavljivala u medijima i govorila o tome u šta ona i Apple veruju. Njen posao verovatno neće biti puno drugačiji od onog koji je obavljala do sada, samo će provoditi više vremena u društvu Tim Cook-a.
Međutim, činjenica da je Apple dao čak i ovom pitanju status prioriteta, među ostalim stvarima koje se dešavaju u toj kompaniji, je definitivno znak da bi ovo trebali da shvatimo ozbiljno. Denise Young Smith ima odličan uvid u strukturu kompanije, zahvaljujući 20 godina koje je provela radeći za Apple. Koliko je ovo bitno Apple-u se može videti u programu Apple University, kroz koji zaposleni mogu polako da upoznaju kulturu te kompanije i filozofiju svakog proizvoda.Napori oko uključivanja i raznolikosti su od velike važnosti za nas i našu budućnost. Dugogodišnje iskustvo koje Denise poseduje, njena stručnost i strast će nam pomoći da imamo još veći uticaj na ovom području.
Apple od 2014. godine ozbiljnije vodi računa o tome šta se događa u okviru kompanije, i ne ćute o tome. Napravili su posebnu web-stranicu za raznolikost, koja se ne bavi pitanjima rase, već pokušava da prenese opštu filozofiju te kompanije. Bez obzira šta mislili, Apple-ovi pokušaji u ovom pravcu su vredni pohvale i predstavljaju veliki presedan za druge kompanije.

Pročitaj još:
Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: