Pronađi članak:

25. 5. 2017.

Apple otvorio novu poziciju za praćenje ravnopravnosti



Apple je otvorio novu poziciju za praćenje ravnopravnosti, kako bi osoba odgovorna za ravnopravnost među radnicima, od sada mogla direktno izveštavati Tim Cook-a. Novu poziciju potpredsednice Uključivanja i Raznolikosti je već popunila dobro poznata Denise Young Smith.

Apple sve radi ozbiljno, pogotovo kada je u pitanju raznolikost. Kompanija obraća posebnu pažnju na to osetljivo područije, a po mišljenju nekih, čak i preteruju. Svako ima svoje mišljenje, ali jedno je sigurno – jedna tako ogromna kompanija ima i ogromnu socijalnu odgovornost.



Denise Young Smith ima novu poziciju u Apple-u, i direktno će odgovarati Tim Cook-u. Denise, koja je radila u HR (ljudskim resursima) možda je poznata mnogima, pošto su jednakost i ravnopravnost u toj kompaniji tema koja je mnogo interesuje. Ona se povremeno pojavljivala u medijima i govorila o tome u šta ona i Apple veruju. Njen posao verovatno neće biti puno drugačiji od onog koji je obavljala do sada, samo će provoditi više vremena u društvu Tim Cook-a.




Međutim, činjenica da je Apple dao čak i ovom pitanju status prioriteta, među ostalim stvarima koje se dešavaju u toj kompaniji, je definitivno znak da bi ovo trebali da shvatimo ozbiljno. Denise Young Smith ima odličan uvid u strukturu kompanije, zahvaljujući 20 godina koje je provela radeći za Apple. Koliko je ovo bitno Apple-u se može videti u programu Apple University, kroz koji zaposleni mogu polako da upoznaju kulturu te kompanije i filozofiju svakog proizvoda.



Napori oko uključivanja i raznolikosti su od velike važnosti za nas i našu budućnost. Dugogodišnje iskustvo koje Denise poseduje, njena stručnost i strast će nam pomoći da imamo još veći uticaj na ovom području.
Apple od 2014. godine ozbiljnije vodi računa o tome šta se događa u okviru kompanije, i ne ćute o tome. Napravili su posebnu web-stranicu za raznolikost, koja se ne bavi pitanjima rase, već pokušava da prenese opštu filozofiju te kompanije. Bez obzira šta mislili, Apple-ovi pokušaji u ovom pravcu su vredni pohvale i predstavljaju veliki presedan za druge kompanije.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: