Pronađi članak:

25. 5. 2017.

Cena iPhone Edition modela bi mogla da dostigne neslućene visine



Već smo pisali o ceni koju možemo da očekujemo za sledeći model iPhone-a, koji će inače biti poznat kao iPhone Edition model. Najnovije informacije koje smo dobili upućuju jedino na slutnju da će se ove jeseni dogoditi najgori scenario koji smo mogli da očekujemo.

Nešto je ipak sigurno u vezi novog iPhone-a. Imaće OLED ekran od 5.8”, a juče smo pisali o dimenzijama koje su već poznate. O cenama smo imali članak još pre mesec dana. Tada smo se nadali da nećemo morati da zavlačimo ruke duboko u džepove da bismo mogli da priuštimo iPhone 8.




Na našu veliku žalost, dva analitičara, Steven Milunovich iz UBS-a i Simona Jankowski iz Goldman Sachs-a, su potvrdili da će cena iPhone-a sa OLED ekranom iznositi otprilike 1,000 dolara. Cena manjeg modela od 128GB će se kretati u intervalu od 870 do 1,000 dolara, dok će model od 256GB koštati možda čak i oko 1,100 dolara. Kakva vest?



Razlog iz kog su ove cene iznenada postale vrlo verovatne je zato što izgleda da će iPhone 7s i 7s Plus biti smešteni u kućište iPhone 7 uređaja, čime ćemo jedinu pravu novinu dobiti na iPhone Edition modelu sa OLED ekranom od 5.8”. Takav razvoj situacije bi sigurno bio propraćen skokom cena. Kada bi izašli modeli iPhone-a samo sa OLED ekranom, cene bi bile nepromenjene, ali sada je već gotovo izvesno da to nažalost neće biti slučaj.

Smatramo da bi to bio vrlo riskantan potez od strane Apple-a. Izaći će na tržište sa proizvodom koji će nam oduzeti dah, a kog će pratiti dva prilično dosadna i već viđena uređaja (7s i 7s Plus). Oni će biti namenjeni za sve koji ne budu imali novca za Edition model. Apple je nešto slično probao da uradi sa Apple Watch-om, ali im se čak ni tada nije osmehnula sreća.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: