Pronađi članak:

18. 5. 2017.

[UPUTSTVO] Kako da napravite backup svog uređaja na komp preko iTunes-a?Kupili ste novi iPhone a stari želite da poklonite familiji ili prodate, naravno želite da sačuvate sve sa svog kako biste posle bacili na novi. Ovde ćemo vam pokazati kako to da uradite preko pouzdane metode računara i iTunesa. Postoji i automatski backup preko iCloud-a ali on je ograničen na 5GB i o tome ćemo pričati nekom drugom prilikom.

Dakle, potreban vam je instaliran iTunes na računaru (ako ga nemate preuzmite ga odavde besplatno), USB kabl i naravno iPhone, iPad ili nešto treće. Procedura je ista za sve uređaje.
  1. Pokrenite instalirani iTunes
  2. Zatražiće lozinku ili će vas upitati Trust This Computer, potvrdite
  3. Potom će iTunes prepoznati vaš uređaj, pojaviće se sličica kao i naziv
  4. Sve što trebate da uradite je da kliknete na dugme Back Up Now (vidi sliku ispod)
  5. Proces u zavisnosti od veličine može potrajati(U sličaju da koristite Health i Activity, i hoćete da bekapujete te podatke ili Apple Watch, potrebno je da zaštitite backup. To ćete uraditi tako što štiklirate boks, i izaberete šifru. Ako vas ne zanima ovo, preskočite ovaj korak)

Kada se završi proces, možete proveriti da li je backup sačuvan odlaskom u Edit > Devices. Videćete naziv vašeg vašeg uređaja sa vremenom i datumom backup-a.

Kada ste kupili nov, čist iPhone, i želite da povučete stari sačivani backup, proces je isti. Jedino što ćete umesto Back Up Now, izabrati desno dugme Restore Backup... i izabrati željeni iz padajućeg menija. Ubadanjem novog uređaja u iTunes, sam će vam ponuditi da povučete stari backup.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:
Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: Apple

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: