Pronađi članak:

23. 6. 2017.

Apple čisti ceo App Store



Apple je počeo sa sveobuhvatnim čišćenjem prošle godine i još uvek nisu gotovi. Iz App Store-a nestaje na stotine aplikacija koje ne odgovaraju propisima, Apple pokušava poboljšati korisničko iskustvo uklanjanjem lažnih i zastarelih aplikacija.

U App Store-u ima mnogo aplikacija. Na ovogodišnjem WWDC-u nije otkriven njihov tačan broj, ali pretpostavljamo da ih ima između 2,5 i 3 miliona, što je zaista mnogo. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je Apple postavio ozbiljne uslove za aplikacije dozvoljene u App Store-u. Developeri moraju zadovoljiti dugačak spisak kako bi mogli postaviti svoje aplikacije.



Moderatori App Store-a počeli su proveravati njegov sadržaj prošle godine, a traže one aplikacije koje ne odgovaraju zadanim okvirima i koje ne prate smernice. Najveći prestup je korišćenje tuđeg sadržaja. Iako one aplikacije koje su izrađene online, sa DIY programima za kreiranje, u pravilu ne mogu biti postavljene u Store, postoje načini da lukavi developeri zaobiđu pravila. Ipak, njihove aplikacije ne mogu očekivati dug životni vek.




Aplikacija može biti uklonjena ako se radi o kopiji ili duplikatu. Popularne igre koje stvaraju zavisnost, poput 2048 i Flappy Bird-a, kopirane su nebrojeno mnogo puta, samo sa sitnim modifikacijama. Čak i ako ih svaki stoti ili hiljaditi korisnik preuzme greškom, to se isplati – kao i spam aplikacije, dopuštaju besplatno preuzimanje autorskih sadržaja. Njih uklanjaju i moderatori Google Play-a.



Sa prelaskom na iOS 11, nestaće i neke klasične aplikacije. Razlog tome je prelazak na 64-bitni sistem. To znači da klasične aplikacije iz 32-bitne ere možda više neće moći funkcionisati. Ipak, developeri imaju vremena da ažuriraju svoje aplikacije do septembra. Ako do tada nko ne ažurira stare aplikacije, Apple će sam doneti presudu o njihovoj sudbini.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: