Pronađi članak:

7. 6. 2017.

Apple predstavio macOS High Sierra



Jedna od značajnijih novosti na ovogodišnjoj WWDC je macOS-a 10.13 odnosno High Sierra.

Apple teži visinama u nadi da će stvoriti najbolju tehnologiju. Nakon par šala na račun naziva High Sierra, prešli su na demonstraciju nadogradnji za Safari.



Safari: Federighi se usuđuje da predvidi da će to postati najbrži browser na svetu, u podnožju High Sierre. Dobiće Autoplay block, pa dosadan video sadržaj više neće automatski počinjati. Mašinsko učenje od sada je prisutno i u Safariju, ali uz pomoć Intelligent Tracking Prevention-a, Apple će nam pružiti sigurnije iskustvo pregledavanja. Dodatan razlog za korišćenje Safarija je činjenica da je na Mac-u 80% brži od Chrome-a (barem ako je verovati Apple-u). Jako nas zanima videti kako će to funkcionisati u svakodnevnoj upotrebi.




Mail: Biće ugrađena dodatna opcija pretraživanja uz Spotlight, a podržavaće i Split View u Full Screen-u. Osim toga, poruke će zauzimati 35% manje prostora, prvenstveno zahvaljujući APFS razvojima.



Fotografije: uvešće se novi pogledi, pametniji filteri, redizajnirano prepoznavanje lica i automatsko označavanje. Proširiće se i opcije uređivanja, pa ćete moći odmah uređivati slike u drugim programima, poput Photoshop-a.
Apple File System zameniće HFS i na desktop računarima. Već smo pričali o prednostima tog poteza. Kopiranje i umnožavanje sada će postati puno brže, mada je takvo već i bilo, zahvaljujući neverovatno brzim SSD-ima.



H.265 zameniće H.264 video standard zahvaljujući 4K-u, koji će takođe biti podržan na macOS High Sierri. Zahvaljujući novom APFS algoritmu, celokupne performanse Mac-a sada će biti brže, i to ne samo tokom gledanja filmova ili učitavanja podataka.

GPU: Metal 2 zameniće Metal, a time će animacije postati još brže, a baterija učinkovitija. Podržavaće eksterne video kartice, kao i virtualnu stvarnost, u saradnji sa Unity-em i Unreal Engine-om! Uskoro stiže i podrška za Steam VR, uz podršku za Unreal Engine i Unity, koji su sigurno poznati svim gamerima. Malo smo skeptični oko ove revolucije u ozbiljnom igranju na Mac-u, ali nadajmo se da će nam Apple pokazati da grešimo.

Dostupan na jesen.



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: