Pronađi članak:

30. 6. 2017.

iPhone je napunio 10 godina



Tačno pre deset godina, jedan od najpopularnijih pametnih telefona na svetu započeo je svoje osvajačko putovanje širom sveta. Apple može zahvaliti ovom uspehu za mogućnost da sasvim rekonstruiše tržište telefona od same srži, i kompanija je postala jedna od najvrednijih kompanija na svetu.

Svi počeci su teški, a početak iPhone-a je bio posebno težak. Kako bi proslavili ovaj važan jubilej, objavljena je knjiga o tajnoj priči iPhone-a pod nazivom “Jedan Uređaj: Tajna istorija iPhone-a”. Knjiga je sada dostupna i u Evropi.






Mnoštvo članaka je objavljeno na međunarodnim tech blogovima i novinskim stranicama o rođenju iPhone-a tokom proteklih nedelja, gde su detaljno opisali kako je proizvod mogao postati tako uspešan, za samo 10 godina. Pa, čak i ako ne možemo razumeti razloge koji stoje iza toga, možemo videti u grafikonu ispod koliko je iPhone-a Apple mogao prodati, kao i najpoznatiji svetski proizvođači različitih popularnih proizvoda, srazmerno istom vremenskom periodu. Čak i proporcije govore puno, ali takođe možete videti da je za 10 godina prodato 1.2 milijarde iPhone-a, potiskujući Barbie na drugo mesto sa 1 milijardom lutaka prodatih za 50 godina.



Ono što je takođe zanimljivo je to da su igračke konzole Sony i Nintendo bile daleko od postizanja ovakvog uspeha, tako da je Apple jako dobro prošao sa ovim konceptom zasnovanim na iPod-u. Nije ni čudo što je iPhone nadmašio sve ostale Apple-ove proizvode u proteklih 10 godina: jednako brzo kao što broj prodatih iPhone-a raste, popularnost Mac-a i iPad-a se smanjuje, dok prodaja Mac računara koji su namenjeni za profesionalnu upotrebu više naginje prema nuli. To je ono što se dogodi kada Apple stavi “računar” sa milion aplikacija u naše džepove.



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: