Pronađi članak:

24. 7. 2017.

Da li Apple ipak sprema auto?



Izgledalo je kao da su nestale sve nade da ćemo ikada videti Apple-ov automobil. Sve što se očekivalo od Project Titan-a je softver za „self-driving“ automobile. Ipak, nedavno je jedan kineski list objavio zanimljive informacije.

Nada umire poslednja. Kako smo vremenom dobijali informacije o Apple-ovom tajnom automobilskom projektu Project Titan, tako je ostajalo sve manje prostora i mogućnosti da naše želje budu zaista i ostvarene.

Vest oko koje se podigla prašina u vezi ovog projekta bila je ona kada je objavljeno da se možda radi o šifrovanom imenu softvera za self-driving automobile, koji se trenutno testira na ulicama uz dozvolu lokalnih vlasti. Ni to ne bi bilo loše, mada smo svi bili saglasni u tome da bismo više voleli da naša omiljena kompanija krene sa proizvodnjom automobila. Grafički dizajneri su uradili toliko spektakularnih 3D skica, kojima su samo dodatno raspalili maštu javnosti.



Zamislite situaciju da izađete u grad u ovom čudu. Uveče u provod ili u toku dana do obližnje prodavnice. To su za sada samo pusti snovi. Ili ipak nisu?




Prema rečima kineskih novina Yicai Global, u toku su pregovori između Apple-a i kineskog CATL-a, koji je najveći proizvođač baterija u toj zemlji. CATL nudi rešenja na globalnom nivou za korišćenje novih oblika energije u električnim vozilima, sistemima za čuvanje energije, kao i sistemima za upravljanje baterijama. Prošle godine su utrostručili svoje proizvodne kapacitete kako bi do 2020. godine dostigli 50 GW/h. To bi im omogućilo da postanu najveća kompanija u ovom području posle Tesle.



Zato je sasvim logično i razumljivo da Apple razgovara sa CATL-om o potencijalnoj saradnji na projektu Apple Car, a ne o, na primer, skraćenom trajanju baterije iPhone-a 6s u hladnim uslovima. Softver za self-driving automobile, zapravo, uopšte ni ne zahteva bateriju.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: