Pronađi članak:

28. 7. 2017.

Veza Star Wars i Apple



Iznenađujuća informacija o AirPods slušalicama isplivala je na svetlost dana. Ona se može pronaći u intervjuu koji je Jony Ive dao za Wall Street Journal. Znate li šta je inspirisalo Apple-ovog dizajnera dok je radio na AirPods slušalicama?

Carstvo, odnosno klonovi Stormtrooper-a, predstavnici mračne strane u filmovima Star Wars (Ratovi zvezda). Oni su nadahnuli Apple-ovog glavnog dizajnera dok je kreirao završnu verziju AirPods-a. Ruku na srce, te slušalice izgledaju prilično naučno-fantastično, iako je sam film kojim su inspirisane – Star Wars: Force Awakens – izašao više od godinu dana pre njih. Ive je navodno otkrio reditelju J. J. Abrams-u da je posmatrao Stormtrooper-e dok je radio na AirPods slušalicama.



Kada gledate fotografije, imajući na umu ovo novo otkriće, odjednom se čini potpuno verovatno da su AirPods ispale iz ušiju nekog Stormtrooper-a, a Jony Ive ih je samo preuzeo. Doduše, sam proizvod ne prati u potpunosti formu čuvenog šlema. Ipak, način na koji stoje, odnosno vire iz ušiju može svakog od nas da pretvori u Stormtrooper-a.




Još jedna zanimljiva činjenica je da je ta veza između Apple-a i Star Wars-a obostrana. Jedan od zapanjujućih i danas već čuvenih novih elemenata u Epizodi VII može se povezati sa Ive-om, jer je upravo on pomogao prilikom dizajniranja svetlosne sablje Kyle Ren-a. Iako je deo fanova ostao zaprepašćen, J. J. Abrams je izjavio da je to kontroverzno rešenje zaista bila Ive-ova preporuka. Evo kako je opisao svoju ideju za dizajn te svetlosne sablje:


Mislio sam da bi bilo zanimljivije kada bi bili manje precizni, a inovativniji.




Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: