Pronađi članak:

13. 11. 2017.

Aplikacije koje je zamenio iOS 11



Postoji gomila aplikacija koje ste do sada redovno koristili, ali sve one su postale beskorisne sa dolaskom iOS-a 11. Došao je čas da prođete kroz svoje aplikacija i uklonite sve koje vam više ne trebaju.

Čitač QR koda

Apple do sada nije imao fabričku aplikaciju za čitanje QR kodova, ali je ta praznina sada ispunjena. Jeste li znali da vaša ugrađena aplikacija Camera može čitati i QR kodove? Reč je o jednostavnoj i brzoj opciji. Slobodno se rešite preuzetih aplikacija koje ste do sada koristili u ovu svrhu!



Aplikacije za skeniranje

Mnogo je aplikacija za skeniranje dokumenata pomoću telefona. Ali ako još niste preuzeli ni jednu od njih ni ne morate, jer za to sada možete koristiti fabričku aplikaciju Notes. Skeniranje je samo jedna od mnogo novih funkcija koje će povećati vašu produktivnost na iPad-u i iPhone-u.






Daljinski upravljač

Daljinski upravljač za Apple TV godinama je solidno odrađivao svoj posao. Ali nakon predstavljanja iOS-a 11, sam sistem je zadužen za taj zadatak. Tu funkciju ćete pronaći u podešavanjima Kontrolnog Centra. Kada sve podesite, samo otvorite Kontrolni Centar i odaberite Apple TV.



Radar za letove

Jedna od najnovijih funkcija Safarija je praćenje letova. Dovoljno je da unesete naziv vazdušne linije ili broj leta, i lako možete pratiti željenu rutu. Funkcija pokazuje tačno vreme polaska i dolaska, trajanje leta, kao i terminale za odlaske i dolaske. Isprobajte je čim vam se pruži prilika.



Snimanje ekrana

Pre iOS-a 11, postojalo je samo jedno zvanično rešenje za snimanje sadržaja prikazanog na ekranu vašeg iPhone-a: QuickTime. Njegovo korišćenje zahtevalo je Mac računar i Lightning kabl. Ali nakon nadogradnje, dovoljno je da dodate ikonicu Screen Recordinga u Kontrolni Centar i akcija može da počne.



Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: