Pronađi članak:

26. 1. 2018.

iOS 11.3 donosi novu opciju Privacy



Uskoro će vas iOS upozoravati u slučaju da neko pokuša da ukrade vaše lične podatke i lozinke. Tačnije, obaveštavaće vas da li zahtev dolazi iz službenih ili nekih drugih izvora.

Možda se sećate razvojnog programera Felixa Karuse-a i njegovog eksperimenta. Postavio je vrlo jednostavno pitanje. Odlučite koji od ova dva prozora je prozor sa pokušajem phishinga.

To je očigledno nemoguća misija čak i za one koji su videli mnoge prozore poput ovih. Razlog za to je što pomoću UIAlertController-a – koji emulira prikladan dizajn za prozore poput ovih – koji je Apple osigurao programerima, lako možete da kreirate iskakajući prozor bez poznavanja bilo kog koda. Sve što vam je potrebno je odgovarajući tekst i napravili ste izvrstan pokušaj krađe identiteta. Gornja slika je napravljena sa kodom od 30 redova.




Sve što treba da uradite kako biste sprečili ove pokušaje kada koristite aplikaciju, jeste povratak na početni ekran. Ako iskakajući prozor ostane vidljiv na početnom ekranu, onda je reč o prozoru sistema. Ako nestane sa aplikacijom, onda je reč o krađi identiteta.



U prvoj beta verziji iOS-a 11.3, Apple nudi mnoštvo novih i korisnih funkcija. Većina je obećana još ranije, ali smo dobili i nekoliko iznenađenja. Jedno od njih je i veća sigurnost podataka. Počevši sa iOS-om 11.3, mala ikonica će se pojaviti na traci za obaveštenja na vrhu ekrana ako je reč o Apple-ovim izvornim iskakajućim prozorima. To će omogućiti korisnicima da budu sigurni da se ne radi o krađi podataka i da mogu bezbrižno da unesu svoje podatke.

Apple je takođe izneo svoje mišljenje o novoj funkciji:

Apple veruje da je privatnost zagarantovano ljudsko pravo, pa je svaki Apple-ov proizvod osmišljen kako bi:
  • Koristio obradu na uređaju kad god je to moguće
  • Ograničio prikupljanje i upotrebu podataka
  • Pružio transparentnost i kontrolu nad vašim informacijama
  • Gradio na snažnom temelju sigurnosti

Ova nova sigurnosna funkcija biće dostupna i za macOS:



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: