Pronađi članak:

12. 7. 2018.

Najpopularnije aplikacije na App Store-u



Ove godine, 10. jula , App Store je napunio 10. rođendan. Tim povodom, Apple je podelio neke zanimljive statistike.

„App Store postao je kulturni, društveni i gospodarski fenomen koji je promijenio način na koji ljudi rade, igraju se, upoznavanju, putuju i još mnogo toga.“ Moramo priznati da je App Store imao vrlo pozitivan učinak na navike korisnika pametnih telefona.



Apple je to prikazao i brojkama:

  • ResearchKit i CareKit, dva Appleova zdravstvena softverska alata namenjena lekarima i zdravstvenim istraživačima, a za uporabu u kliničkim ispitivanjima za stvari poput fizikalne terapije, Parkinsonove bolesti i autizma, upotrijebilo je više od 500 lekara i naučnika, a u tim ispitivanjima učestvovalo je čak 3 miliona ljudi.
  • Ukupno 28.000 iOS aplikacija pruža vam mogućnost pretplate i ostvareno je 95% više pretplata u odnosu na prošlu godinu.
  • Najpopularnije među tim aplikacijama su Netflix i njegov kineski rival, iQIYI.
  • Priče iz kartice Today u App Storeu pročitalo je ukupno miliona korisnika




Što se tiče najpopularnijih aplikacija WhatsApp je na vrhu liste besplatnih aplikacija koja je provela 1783 dana na prvom mestu. Posle toga ide Messenger sa 1671 dana, Facebook sa 1541 i Viber sa 1360 dana.





Što se tiče igrica prvi je Minecraft sa 1645 dana na prvoj poziciji, zatim Facetune 1501 dan, Afterlight 1312 dana i 7 Min Workout 1134 dana.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: