Pronađi članak:

5. 7. 2018.

Novosti u iOS-a 12 beta3 [VIDEO]



Prošlo je samo mesec dana od WWDC-a, a Apple je objavio treću beta verziju iOS-a 12 za developere, koja uključuje nekoliko novih mogućnosti i mnoge ispravke raznih nedostataka.

Iako je iOS 12 trebao doći bez mnogo novosti, on sadrži mnoge zanimljive mogućnosti, poput zadivljujućeg poboljšanja snage starijih uređaja, nove AR funkcije, nekoliko Apple aplikacija koje su redizajnirane, Digital Health statistike, nadogradnje FaceTime-a, grupisanih obaveštenja ili nove i poboljšane algoritme u aplikaciji Photos.

Sistem je trenutno dostupan kao beta verzija, a zvanično lansiranje se očekuje ove jeseni. Do tada, samo developeri i znatiželjni korisnici imaju priliku isprobati nove mogućnosti. Imajte na umu da je beta samo beta. Različite verzije mogu imati različite programske greške, pa nije preporučljivo instalirati beta verziju na uređaj koji koristite svaki dan.




Trenutno ažuriranje sadrži sledeće novosti:

  • Predstavljen je novi dizajn Apple Maps za San Francisco Bay Area na uređajima koje pokreće najnovija verzija sistema iOS 12 beta. Apple je započeo ogroman projekt kako bi učinili svoju Apple Maps uslugu boljom. Videćemo kako će to izgledati. Uzbuđeni su zato što su na mapama uključeni bazeni i pločnici.
  • Aplikacija Voice Memos je dobila ažuriran interfejs za iPad.
  • Pojedinosti o deljenju lokacije su preseljene iz dela Security u Settings na novu, istaknutiju lokaciju na korisničkom profilu, te se sada nalaze odmah pored podešavanja za iCloud.
  • Postoji opcija za brisanje svih obaveštenja na iPad-u pomoću dugog pritiska na X koji se nalazi na vrhu liste obaveštenja.
  • Lista vrste medija u delu albuma u aplikaciji Photos je očišćen i više ne prikazuje kategorije ako nemate fotografije te vrste. Na primer, ako nemate time-lapse fotografije, time-lapse vrsta medija nije uključena na listu.
  • Na uređajima sa Home tasterom i haptičkim povratnim informacijama, Home taster više ne zuji prilikom svakog otključavanja iPhone-a. To je bio problem na iPhone-u 6s i iPhone-u 7.

I to je samo vrh ledenog brega. Kao i obično, EverythingApplePro je pronašao više od 45 malih promena u novom sistemu. Pogledajte koje su to:



Treća beta verzija je trenutno dostupna samo developerima, a mi moramo biti strpljivi i sačekati javnu verziju. Uz iOS 12, ažurirani su i drugi operativni sistemi, pa im vredi pružiti priliku ako koristite njihove beta verzije.

Iako ova nadogradnja ne bi trebala uzrokovati gubitak podataka, radije učinite uslugu sami sebi i ne igrajte se s vatrom. Napravite sigurnosnu kopiju svih podataka sa vašeg iPhone-a i iPad-a. Sve podatke možete sačuvati na svom iCloud nalogu, ili na računaru putem iTunes-a. Oni pažljiviji mogu napraviti i jedno i drugo.



iOS 12 je dostupan za sledeće uređaje: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, petu generaciju iPad-a, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, šestu generaciju iPod-a touch.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: iMagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: